Traškūs baklažanai kinietiškai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tikriausiai esate gaminę traškią vištieną ar traškią žuvį, juk viskas kas trašku yra itin skanu. O aš šį kartą noriu su Jumis pasidalinti traškiais baklažanais, ruoštais kinietiškai su nuostabiu saldžiarūgščių padažu. Šiame patiekale susipina trys skoniai - saldu, rūgštu ir šiek tiek lengvo aštrumo. Įdomiausia buvo tas, kad vyras valgė vakarienei ir net nepasigedo mėsos, o šitaip nutinka labai retai. Nuo šiol tai mano baklažanų paruošimo vienas iš TOP3 variantų. Pamėginkite ir Jūs pasigaminti jau šiandien, gal ateityje norėsite baklažanus pirkti daug dažniau, nei iki šiol! :)
1. Pirmiausia supjaustome baklažaną maždaug 1 centimetro storio riekelėmis ir jas supjaustome 1 centimetro pagaliukais.
2. Tada sudedame į kiaurasamtį, pabarstome druska ir paliekame, kad išsiskirtų skystis (ar kaip čia jį tiksliau pavadinti).
3. Per tą laiką, pasiruošiame saldžiarūgštį padažą: Paprika supjaustome plonomis juostelėmis, morką taip pat.
4. Česnako skilteles nulupame ir pasmulkiname.
5. Daržoves apkepame gerai įkaitintoje WOK arba kitoje gilioje keptuvėje. Neperkepame, nes daržovės privalo išlikti traškios.
6. Tuomet įdedame čili pastą, supilame visus actus, soją ir cukrų.
7. Vandenyje išmaišome kukurūzų krakmolą ir supilame į keptuvę. Dar kurį laiką pakaitiname. Padažas turi šiek tiek sutirštėti ir būti labai skaniai saldžiarūgštis.
8. Traškių baklažanų paruošimas: Baklažaną gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
9. Suplakame kiaušinių baltymus ir sumaišome su krakmolu. Masė gaunasi labai tiršta, bet neišsigąstame, sudėjus baklažanus ir juos apvoliojant, suskystės.
10. Gilesnėje keptuvėje arba puode gerai įkaitiname aliejų, sudedame dalį baklažanų, apvoliotų krakmolo kiaušinio plakinyje, kepame vis pavartydami.
11. Ištrauktus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingą riebalų perteklių.
12. Šitaip pakartojame su likusiais baklažanais.
13. Patiekalo patiekimas: Sudedame pasiruoštus baklažanus į padažą, išmaišome ir patiekite su virtais ryžiais. Papuošiame susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaujame!
Ingredientai
- baklažanai: 1 vid. dydžio
- kiaušinių baltymai: 2
- kukurūzų krakmolas: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
- druska
- aliejus (kepimui)
- svogūnų laiškai
- Saldžiarūgščiam padažui:
- raudonosios paprikos: 0,5
- morkos: 1
- česnakas: 5 skiltelių
- čili pasta: 1 arbatinio šaukštelio
- rudas cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
- balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
- baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- sojos padažas: 5 valgomųjų šaukštų
- kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 0,5 stiklinės
- Patiekimui:
- virti ryžiai: pagal skonį (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome baklažaną maždaug 1 centimetro storio riekelėmis ir jas supjaustome 1 centimetro pagaliukais.
2. Tada sudedame į kiaurasamtį, pabarstome druska ir paliekame, kad išsiskirtų skystis (ar kaip čia jį tiksliau pavadinti).
3. Per tą laiką, pasiruošiame saldžiarūgštį padažą: Paprika supjaustome plonomis juostelėmis, morką taip pat.
4. Česnako skilteles nulupame ir pasmulkiname.
5. Daržoves apkepame gerai įkaitintoje WOK arba kitoje gilioje keptuvėje. Neperkepame, nes daržovės privalo išlikti traškios.
6. Tuomet įdedame čili pastą, supilame visus actus, soją ir cukrų.
7. Vandenyje išmaišome kukurūzų krakmolą ir supilame į keptuvę. Dar kurį laiką pakaitiname. Padažas turi šiek tiek sutirštėti ir būti labai skaniai saldžiarūgštis.
8. Traškių baklažanų paruošimas: Baklažaną gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
9. Suplakame kiaušinių baltymus ir sumaišome su krakmolu. Masė gaunasi labai tiršta, bet neišsigąstame, sudėjus baklažanus ir juos apvoliojant, suskystės.
10. Gilesnėje keptuvėje arba puode gerai įkaitiname aliejų, sudedame dalį baklažanų, apvoliotų krakmolo kiaušinio plakinyje, kepame vis pavartydami.
11. Ištrauktus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingą riebalų perteklių.
12. Šitaip pakartojame su likusiais baklažanais.
13. Patiekalo patiekimas: Sudedame pasiruoštus baklažanus į padažą, išmaišome ir patiekite su virtais ryžiais. Papuošiame susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
ryziai, baklanazai, kiausiniai, kiausiniu baltymai, krakmolas, druska, aliejus, paprikos, morkos, cesnakas, cili, pasta, cukrus
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Baklažanų suktinukai su riešutais
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Žuvies piršteliai orkaitėje
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Karšto vyno receptas
Pad Thai su krevetėmis
Daržovių mišrainė su majonezu
Jautiena kinietiškai: jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki
Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėliais
Tagliatelle makaronai su midijomis
Gruziniška aštri charčio sriuba iš avienos
Orkaitėje kepti patisonai
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Paprasti čenakai su malta mėsa
Keptos žvynabudės
Skani baklažanų mišrainė su paprikomis, morkomis ir pomidorais
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis