SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

- medinių pagaliukų: 5-7
- vištienos filė: ~500 gramų
- saldžiosios paprikos: 1
- mėlynieji svogūnai: 2-3 (maži)
- Mėsos marinatui:
- laimo vaisiai: 1
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- balzamiko actas: 1 šaukšto
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai (naudotas mišinys - malta paprika, kalendra, garstyčių milteliai)
- Agurkų salotoms:
- ilgavaisiai agurkai: 1
- fetos sūris: 100 gramų
- krapai: 1 saujos
- jogurtas: poros šaukštų (arba grietinė)
- Iš pradžių supjaustykite vištieną postambiais gabalais bei užmarinuokite: įspauskite laimo sultis, supilkite aliejų, balzamiko actą bei suberkite prieskonius. Marinuokite bent 60 minučių.
- Po to konstruokite iešmelius: verkite paprikos gabaliuką, vištienos gabaliuką, svogūno ketvirtį ir taip toliau. Šiek tiek paspaudžiame.
- Tuomet guldykite iešmelius į folija išklotą kepimo skardą bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę, į aukščiausią orkaitės lentyną. Kepkite maždaug 20-25 minutes. Po 10 minučių kepimo, apverčiame iešmelius, kad tolygiai apskrustų.
- Agurkų salotos: Smulkiai supjaustykite agurką, krapus, rankomis patrupinkite fetą bei viską sumaišykite su jogurtu arba grietine. Labai rekomenduoju gaminti ganėtinai skystas salotas, šitaip jos kaip ir atstoja padažą vištienai. Jei norisi kiek ryškesnio skonio, galite papildomai įspausti citrinos sulčių. Druskos čia visai nereikia, nes feta ir taip sūri.
- Pastebėjimas: Jei norisi, galima patiekti ir su virtais ryžiais, man asmeniškai čia jie labai tinka.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Pikantiški 6 šašlykų receptai

JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Jautienos antrekotas keptuvėje

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)

salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

Indiškai kepta lašiša

Pikantiški kiaulienos iešmeliai

Mėsainis Insanity

GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU

VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS

Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS

WASABI MARINATAS VIŠTIENAI

Mėsos verinukai kaip šašlykai

Cukinijų ir morkų sklindžiai