SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vištiena ir paukštiena


SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • medinių pagaliukų: 5-7
    • vištienos filė: ~500 gramų
    • saldžiosios paprikos: 1
    • mėlynieji svogūnai: 2-3 (maži)
  • Mėsos marinatui:
    • laimo vaisiai: 1
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • balzamiko actas: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai (naudotas mišinys - malta paprika, kalendra, garstyčių milteliai)
  • Agurkų salotoms:
    • ilgavaisiai agurkai: 1
    • fetos sūris: 100 gramų
    • krapai: 1 saujos
    • jogurtas: poros šaukštų (arba grietinė)
  1. Iš pradžių supjaustykite vištieną postambiais gabalais bei užmarinuokite: įspauskite laimo sultis, supilkite aliejų, balzamiko actą bei suberkite prieskonius. Marinuokite bent 60 minučių.
  2. Po to konstruokite iešmelius: verkite paprikos gabaliuką, vištienos gabaliuką, svogūno ketvirtį ir taip toliau. Šiek tiek paspaudžiame.
  3. Tuomet guldykite iešmelius į folija išklotą kepimo skardą bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę, į aukščiausią orkaitės lentyną. Kepkite maždaug 20-25 minutes. Po 10 minučių kepimo, apverčiame iešmelius, kad tolygiai apskrustų.
  4. Agurkų salotos: Smulkiai supjaustykite agurką, krapus, rankomis patrupinkite fetą bei viską sumaišykite su jogurtu arba grietine. Labai rekomenduoju gaminti ganėtinai skystas salotas, šitaip jos kaip ir atstoja padažą vištienai. Jei norisi kiek ryškesnio skonio, galite papildomai įspausti citrinos sulčių. Druskos čia visai nereikia, nes feta ir taip sūri.
  5. Pastebėjimas: Jei norisi, galima patiekti ir su virtais ryžiais, man asmeniškai čia jie labai tinka.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: