Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis

Kategorija: Daržovių patiekalai


Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis

Paskelbė:
21 Vasario 2022
Metai iš metai agurkus marinuoju tik šitaip Niekada nenuvilia! Skonis tiesiog nuostabus, traškūs ir labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.



Ingredientai



  • švieži agurkai: ~200 gramų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • svogūnai: 0,5
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių grūdeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: ~100-150 mililitrų
  • kurkuma: žiupsnelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia supjaustome agurkus plonais griežinėliais ir sudedame į dubenį.
2. Užberiame druska ir paliekame maždaug pusvalandį.
3. Tada sudedame agurkus į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu.
4. Sudedame į stiklainį kartu su plonai supjaustytais svogūnais.
5. Į puodą supilame vandenį, actą, cukrų, garstyčias ir kurkumą. Kaitiname tol, kol ištirpsta cukrus.
6. Karštu marinatu užpilame agurkus ir maždaug 60 minučių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
7. Paskui dedame į šaldytuvą mažiausiai parai. Šitaip agurkai gali išsilaikyti iki 2 savaičių.
8. Patarimas: Marinuojami agurkai neturi būti apsemti. Užteks kartas nuo karto juos permaišyti, kad tolygiai marinuotųsi.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: