Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Kategorija: Daržovių patiekalai
Metai iš metai agurkus marinuoju tik šitaip Niekada nenuvilia! Skonis tiesiog nuostabus, traškūs ir labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
1. Pirmiausia supjaustome agurkus plonais griežinėliais ir sudedame į dubenį.
2. Užberiame druska ir paliekame maždaug pusvalandį.
3. Tada sudedame agurkus į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu.
4. Sudedame į stiklainį kartu su plonai supjaustytais svogūnais.
5. Į puodą supilame vandenį, actą, cukrų, garstyčias ir kurkumą. Kaitiname tol, kol ištirpsta cukrus.
6. Karštu marinatu užpilame agurkus ir maždaug 60 minučių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
7. Paskui dedame į šaldytuvą mažiausiai parai. Šitaip agurkai gali išsilaikyti iki 2 savaičių.
8. Patarimas: Marinuojami agurkai neturi būti apsemti. Užteks kartas nuo karto juos permaišyti, kad tolygiai marinuotųsi.
Ingredientai
- švieži agurkai: ~200 gramų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- svogūnai: 0,5
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- baltojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
- garstyčių grūdeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanduo: ~100-150 mililitrų
- kurkuma: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome agurkus plonais griežinėliais ir sudedame į dubenį.
2. Užberiame druska ir paliekame maždaug pusvalandį.
3. Tada sudedame agurkus į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu.
4. Sudedame į stiklainį kartu su plonai supjaustytais svogūnais.
5. Į puodą supilame vandenį, actą, cukrų, garstyčias ir kurkumą. Kaitiname tol, kol ištirpsta cukrus.
6. Karštu marinatu užpilame agurkus ir maždaug 60 minučių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
7. Paskui dedame į šaldytuvą mažiausiai parai. Šitaip agurkai gali išsilaikyti iki 2 savaičių.
8. Patarimas: Marinuojami agurkai neturi būti apsemti. Užteks kartas nuo karto juos permaišyti, kad tolygiai marinuotųsi.
Raktažodžiai:
agurkai, marinuoti agurkai, actas, svogunai, garstycios, darzoves, kurkuma, baltojo vyno actas, vyno actas
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Jogurto ir agurkų padažas
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
Šviežiai rauginti agurkai
Marinuoti agurkai
Suomiškos bulvių salotos
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
NAMINIAI KEBABAI SU MALTA MĖSA
Pasakiška daržovių košė
Daržovių mišrainė žiemai
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Saldžiarūgščiai burokėliai
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai