Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Mano šaldytuve liko truputis virtos kynvos, todėl šį kartą rekomenduoju sveikuoliškus kynvos ir brokolio kepsnelius - blynelius. Aš jau studentavimo laikais gamindavau kažką itin panašaus iš baltojo kopūsto. Gaminti visada mėgau ir visada labai mėgau įvairovę virtuvėje, o šis receptas man labai primena tuos laikus.
1. Pirmiausia brokolio gabaliukus verdame pasūdytame vandenyje maždaug 4-5 minutes.
2. Tuomet perpilame šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir sutriname rankine grūstuve.
3. Tada sumaišome trintus brokolius su virta kynva, kiaušiniu, duonos trupiniais, sutarkuotu sūriu ir pertrintu česnaku. Pagardiname druska bei pipirais.
4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Rankomis iš tešlos suformuojame apvalius kepsnelius-blynelius, kepame ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.
6. Padažui grietinę sumaišome su krapais ir citrinos sultimis, pagardiname druska bei pipirais.
7. Brokolio ir kynvos kepsnelius patiekiame su grietininiu padažu. Lepinamės!
Ingredientai
- brokoliai: 170 gramų (supjaustyto gabaliukais)
- virta kynva: 150 gramų
- kiaušiniai: 1
- sausos duonos trupiniai: 4 šaukštų
- tarkuotas sendintas sūris: 2 šaukštų
- pertrintas česnakas: 1 skiltelės
- druska
- pipirai
- aliejus: 3-4 šaukštų (kepimui)
- grietinė: 150 gramų (arba natūralus jogurtas)
- šaldyti krapai: 1 šaukšto
- citrinos sultys: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia brokolio gabaliukus verdame pasūdytame vandenyje maždaug 4-5 minutes.
2. Tuomet perpilame šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir sutriname rankine grūstuve.
3. Tada sumaišome trintus brokolius su virta kynva, kiaušiniu, duonos trupiniais, sutarkuotu sūriu ir pertrintu česnaku. Pagardiname druska bei pipirais.
4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Rankomis iš tešlos suformuojame apvalius kepsnelius-blynelius, kepame ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.
6. Padažui grietinę sumaišome su krapais ir citrinos sultimis, pagardiname druska bei pipirais.
7. Brokolio ir kynvos kepsnelius patiekiame su grietininiu padažu. Lepinamės!
Raktažodžiai:
brokoliai, kynva, kiausiniai, kepsneliai, blyneliai, duona, suris, cesnakas, druska, pipirai, aliejus
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
Virtų bulvių cepelinai su manais
Švelnaus skonio makaronai su kiaulienos kumpiu, žirneliais, grietinėle ir sūriu
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
Latviškas juodos duonos desertas
Balti šaltibarščiai su česnaku
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Cezario salotos su krevetėmis
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Greita vištienos krūtinėlės mišrainė su agurkais, kiaušiniais, kumpiu ir sūriu
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Brokolių ir šoninės apkepas
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
BROKOLIŲ – FETOS SALOTOS
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Makaronai su kalakutiena
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu