Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai

Paskelbė:
23 Rugpjūčio 2022
Mano šaldytuve liko truputis virtos kynvos, todėl šį kartą rekomenduoju sveikuoliškus kynvos ir brokolio kepsnelius - blynelius. Aš jau studentavimo laikais gamindavau kažką itin panašaus iš baltojo kopūsto. Gaminti visada mėgau ir visada labai mėgau įvairovę virtuvėje, o šis receptas man labai primena tuos laikus.



Ingredientai



  • brokoliai: 170 gramų (supjaustyto gabaliukais)
  • virta kynva: 150 gramų
  • kiaušiniai: 1 
  • sausos duonos trupiniai: 4 šaukštų
  • tarkuotas sendintas sūris: 2 šaukštų
  • pertrintas česnakas: 1 skiltelės
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: 3-4 šaukštų (kepimui)
  • grietinė: 150 gramų (arba natūralus jogurtas)
  • šaldyti krapai: 1 šaukšto
  • citrinos sultys: 1 šaukšto

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia brokolio gabaliukus verdame pasūdytame vandenyje maždaug 4-5 minutes.
2. Tuomet perpilame šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir sutriname rankine grūstuve.
3. Tada sumaišome trintus brokolius su virta kynva, kiaušiniu, duonos trupiniais, sutarkuotu sūriu ir pertrintu česnaku. Pagardiname druska bei pipirais.
4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Rankomis iš tešlos suformuojame apvalius kepsnelius-blynelius, kepame ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.
6. Padažui grietinę sumaišome su krapais ir citrinos sultimis, pagardiname druska bei pipirais.
7. Brokolio ir kynvos kepsnelius patiekiame su grietininiu padažu. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: