Keptuvėje kepti Briuselio kopūstai su česnaku ir sūriu
Kategorija: Daržovių patiekalai
Šiandien jau eidama iš darbo, puikiai žinojau, ką valgysiu grįžusi namo. Jau kuris laikas šaldytuve gulėjo Briuselio kopūstai ir labai prašėsi būti suvalgytais. Bet galvojau, kaip juos įdomiau paruošti. Tai vis dvejojau, apvirti ar tik apkepti, su garstyčiomis ar su česnaku, su sūriu ar be sūrio. Galiausiai pasirinkau labai paprastą variantą, apkepti keptuvėje svieste su česnaku. Ir man toks užkandis labai patiko! Tikrai rekomenduoju! :)
1. Pirmiausia Briuselio kopūstus nuplauname ir nupjauname kietesnius kotuko galus.
2. Tada perpjauname perpus.
3. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir jame pakepiname česnaką.
4. Kai jau česnakas švelniai paruduoja, sudedame Briuselio kopūstus perpjauta puse žemyn, pabarstome druska ir kepame maždaug 5-8 minutes ant nedidelės kaitros uždengus dangčiu.
5. Paskui nuimame dangtį, padidiname kaitrą ir pakepame, kol paruduoja, pavartyti, kad apkeptų iš visų pusių.
6. Pabaigus kepti, pabarstome sūriu. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Briuselio kopūstai: 250 gramų
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- sūris "Džiugas": pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia Briuselio kopūstus nuplauname ir nupjauname kietesnius kotuko galus.
2. Tada perpjauname perpus.
3. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir jame pakepiname česnaką.
4. Kai jau česnakas švelniai paruduoja, sudedame Briuselio kopūstus perpjauta puse žemyn, pabarstome druska ir kepame maždaug 5-8 minutes ant nedidelės kaitros uždengus dangčiu.
5. Paskui nuimame dangtį, padidiname kaitrą ir pakepame, kol paruduoja, pavartyti, kad apkeptų iš visų pusių.
6. Pabaigus kepti, pabarstome sūriu. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kopustai, briuselio kopustai, sviestas, cesnakas, suris, druska, dziugas, dizugo suris
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Makaronai su kalakutiena
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
Greitai marinuoti kopustai
Kopūstai, kiaušiniai, džiūvėsiai - štai ir viskas, ko reikia idealaus greito užkandžio paruošimui
Troškinti kopūstai su mėsa
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Sūrio rutuliukai su česnaku
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Tinginių balandėliai puode
Keptos šviežios bulvės su česnaku orkaitėje
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Stulbinantis užkandis iš 3 ingredientų