Aštrūs agurkėliai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tokiu pat marinatu galite marinuoti ir svogūnus. Gaunasi labai geras rezultatas:)
1. Iš pradžių išmaišome supjaustytus agurkėlius su 4 valgomaisiais šaukštais druskos ir palaikome 6 valandas.
2. Po to sudedame visus kitus ingredientus ir sumaišome tarpusavyje, laikome 12 valandų.
3. Paskui sugrūdame į indelius bei uždarome. Gaunasi tobuli agurkėliai!
4. Pastebėjimas: Aš pati iškart išnešu agurkėlius į rūsį. Nereikia visiškai jokių kaitinimų. Kas turėjo galimybę paragauti, neatstoja iki šiol. Tiesiog super super agurkėliai.
5. Pastebėjimas: Jei atliko kiek marinato, nesugalvokite užpilti antrą kartą šviežius agurkėlius, nes neįsigers jau. Jį galite sunaudoti į sriubas, troškinius arba tiesiog mėsytei pamarinuoti.
Ingredientai
- agurkėliai: 2 kilogramų (supjaustome 0,5 centimetro griežinėliais)
- druska: 4 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 700 gramų
- 9% actas: 1,5 stiklinės
- aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
- aštriosios paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto (galite ir kiek mažiau)
- česnakas: 2 galvučių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išmaišome supjaustytus agurkėlius su 4 valgomaisiais šaukštais druskos ir palaikome 6 valandas.
2. Po to sudedame visus kitus ingredientus ir sumaišome tarpusavyje, laikome 12 valandų.
3. Paskui sugrūdame į indelius bei uždarome. Gaunasi tobuli agurkėliai!
4. Pastebėjimas: Aš pati iškart išnešu agurkėlius į rūsį. Nereikia visiškai jokių kaitinimų. Kas turėjo galimybę paragauti, neatstoja iki šiol. Tiesiog super super agurkėliai.
5. Pastebėjimas: Jei atliko kiek marinato, nesugalvokite užpilti antrą kartą šviežius agurkėlius, nes neįsigers jau. Jį galite sunaudoti į sriubas, troškinius arba tiesiog mėsytei pamarinuoti.
Raktažodžiai:
agurkeliai, druska, cukrus, astrus agurkeliai, actas, aliejus, paprikos milteliai, cesnakas
Aštrūs agurkėliai
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Pikantiški marinuoti agurkai
Su želatina marinuoti pomidorai
Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis
Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis
Svogūnai marinuoti su čili pipiriukais
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą
Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Briedienos kepsnys
Konservuotos keptos paprikos
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Bulvių košė su moliūgu
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Marinuoti žali pomidorai su garstyčiomis žiemai
Įdaryta bulvė su tunu ir raugintais agurkėliais - net nenaudosim majonezo!
Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis