Skrebučiai arba krutonai
Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški
Skrebučiai arba kitaip krutonai (croûton - prancūziškai) kažkada buvo vadinamas ubagų maistas, bet dabar tapo paskutiniuoju kulinarinės mados klyksmu. Tokia paprasta bei visiškai pigi smulkmena, įdėta į kasdienę sriubą arba salotas, patiekalą pagardina nauja traškia tekstūra, paverčia ji sotesniu bei stilingesniu. Mano pačios vaikai, pavyzdžiui, yra tiesiog paveikti šios naujos "mados", kad su krutonais paviršiuje suvalgo netgi tą prieš 5 minutes įžūliai atstumtą patiekalą.
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Duoną supjaustykite maždaug 1-3 centimetrų dydžio kubeliais.
2. Tuomet dubenyje sutrinkite česnaką su druska, pilkite aliejaus, pridėkite tarp pirštų arba grūstuve sutrintus žolelių prieskonius - taip idealiai atsiskleidžia prieskonių aromatas. Viską išmaišykite.
3. Tada į paruoštą kvapnų aliejaus mišinį suberkite duonos kubelius bei išmaišykite, kad duona maždaug tolygiai pasidengtų aliejumi.
4. Po to paruoštus duonos kubelius berkite ant kepimo skardos bei dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių, kepimo viduryje krutonus pavartykite mentele. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Krutonai yra pateikiami sriubose, salotose arba gali būti tiesiog paprastu užkandžiu kelionėje. Sandariai laikomi stiklainyje, krutonai išliks švieži bei traškūs maždaug 2 mėnesius.
6. Pastebėjimas: Krutonams gaminti įprastai yra naudojama tiek kvietinė, tiek ruginė duona, gali būti šviežia ar kiek padžiuvusi, bet lengvai peiliu pjaustoma.
Ingredientai
- duona: 200-300 gramų
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- jūsų mėgiamas žolelių prieskonių mišinys arba čiobreliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudotas Itališkas prieskonių mišinys)
- česnakas: 1 mažos skiltelės (nėra būtina)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Duoną supjaustykite maždaug 1-3 centimetrų dydžio kubeliais.
2. Tuomet dubenyje sutrinkite česnaką su druska, pilkite aliejaus, pridėkite tarp pirštų arba grūstuve sutrintus žolelių prieskonius - taip idealiai atsiskleidžia prieskonių aromatas. Viską išmaišykite.
3. Tada į paruoštą kvapnų aliejaus mišinį suberkite duonos kubelius bei išmaišykite, kad duona maždaug tolygiai pasidengtų aliejumi.
4. Po to paruoštus duonos kubelius berkite ant kepimo skardos bei dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių, kepimo viduryje krutonus pavartykite mentele. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Krutonai yra pateikiami sriubose, salotose arba gali būti tiesiog paprastu užkandžiu kelionėje. Sandariai laikomi stiklainyje, krutonai išliks švieži bei traškūs maždaug 2 mėnesius.
6. Pastebėjimas: Krutonams gaminti įprastai yra naudojama tiek kvietinė, tiek ruginė duona, gali būti šviežia ar kiek padžiuvusi, bet lengvai peiliu pjaustoma.
Raktažodžiai:
duona, aliejus, alyvuogiu aliejus, zoleles, prieskoniai, ciobrelis, skrebuciai, cesnakas
Traškūs riešutų skrebučiai
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Čili sriuba (aštri sriuba)
Avinžirnių sriuba su vištiena
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Ankštinės pupelės su grybais
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Orkaitėje kepti patisonai
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
KREVEČIŲ KOKTEILIS
Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Sviesto ir grietinės padažas
Žuvies piršteliai orkaitėje
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo