Kopūstainis

Kategorija: Daržovių patiekalai


Kopūstainis

Paskelbė:
28 Sausio 2020
  • faršo jaut., kiaul., 400gr.
  • sūrio ferm.80 gr.
  • 2 didokos morkos
  • didelis svogūnas
  • kopūsto lapų 8-10(galima daugiau pridėti)
  • paprikos raud.
       padažui:
  • 2 stiklinės sultinio
  • 15gr.sviesto
  • šaukštas miltų(nelabai kaupinas)
  • 2šaukštai pom.padažo
  • šaukštelis cukraus
  • 2šaukštai grietinės
  • šaukštelis paprikos miltelių
  • krapų
  • prieskoniai, druska
Kopūsto lapus nuimti ir pakaitinti vandenyje, ar mikrobangėje, kad suminkštėtų, išdėlioti ant maistinės plėvelės, ar rankšluosčio vieną ant kito.Svogūną apkepti minutėlę, tada sudėti morkas ir dar kepti kartu su svogūnais~5min.Sudėti ant kopūsto lapų.Ant morkų paskleisti faršą(dėjau kiaušinį, svogūną, 2šaukštelius krakmolo,2šaukštelius majonezo, druskos, pipirų), ant jo sutarkuoti sūrį. Ant sūrio dviejuose, ar triejuose vietose sudėti papriką ir plėvelės pagalba susukti, kaip vyniotinį, šiek tiek paspaudyti ir perkelti į kepimo skardą, butų gerai, kad skarda nebūtų daug didesnė, nei kopūstainis.Kopūstainį užpilti padažu ir kišti į orkaitę maždaug valandai laiko, jei nenorit, kad viršus apkeptų, pridenkit folija.Jei skaičiuojat kalorijas, galit padažo ir nedaryti, o paprasčiausiai užpilti sultiniu su pom padažu, ar be jo, kaip jums patinka.
Padažui ant sviesto pakepti miltus, kol šiek tiek parus, supilti sultinį, kai užvirs, maišant sudėti kitus produktus, aš dar dadėjau šiek tiek aštrumo, šaukštelį sunkos nuo jelapeno pipirų, žodžiu padažą galima gaminti pagal skonį, ko perdaug nedėti, ko per mažai dasidėti:) 
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: