Grybais įdarytos bulvės

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Grybų patiekalų receptai


Grybais įdarytos bulvės

Paskelbė:

Grybais įdarytos bulvės – tai puikus patiekalas, kuriame derinasi sodrus rūkytos šoninės, šviežių grybų ir švelnių bulvių skonis. Šis patiekalas yra pilnas skonio ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Bulvės yra keptos iki traškumo, o jų minkštimas pripildytas gardaus grybų įdaro su šonine ir svogūnais. Papuoštos krapais, jos taps tikru gardumynu, kurį tikrai norėsite pasigaminti vėl.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Bulvės – tai puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos, be to, jos yra geras kalio šaltinis, svarbus širdies ir raumenų funkcijai.
  • Rūkyta šoninė – tai baltymų ir riebalų šaltinis, kuris suteikia patiekalui turtingą skonį ir aromatą.
  • Grybai – mažina cholesterolio kiekį kraujyje, yra puikus vitamino D šaltinis ir skatina imunitetą.
  • Svogūnai – padeda virškinimui ir yra puikus antioksidantas, be to, turi priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

  • bulvės: 4 (didesnės)
  • rūkyta šoninė: 200 gramų
  • grybai: 200 gramų (naudojau pievagrybius sumaišytus su virtomis voveraitėmis lygiomis dalimis)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pipirai
  • druska
  • krapai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves gerai nuplaukite ir dėkite į kepimo skardą.

2. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.

3. Per tą laiką, šoninę susmulkiname kubeliais ir apkepiname keptuvėje.

4. Kai jau atsiranda riebalų, sudedame susmulkintus svogūnus ir pakepame kelias minutes.

5. Kai jau svogūnai suminkštėja, sudedame susmulkintus grybus ir pakepiname kelias minutes.

6. Beriame pagal savo skonį pipirų ir druskos, išmaišome.

7. Iškepusias bulves ištraukiame iš orkaitės ir perpjauname pusiau, bet ne iki galo.

8. Dedame pasiruošto grybų įdaro ir užberiame susmulkintų krapų.

9. Patiekiame nieko nelaukdami ir skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook