Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai
Kai pamačiau knygoje šį receptą, man pasidarė labai įdomu, kaip gali blynai būti tiek mieliniai tiek bulviniai vienu metu, tad ir puoliau juos gaminti.
Bulviniai blynai itin gardūs ir aš rekomenduoju pamėginti juos pasigaminti. Manau, kad norėsite tai daryti ne vieną kartą.
Iš nurodytų ingredientų man gavosi maždaug 50 labai nedidelių blynų.
1. Iš pradžių mieles sumaišykite su 4 šaukštais pieno, įberkite cukraus, druskos ir leiskitie joms pradėti "gyventi". Kai ima šiek tiek putoti, maždaug po 10 minučių toliau gaminkite tešlą ir maišykite su likusiu pienu ir miltais.
2. Į likusį pieną įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite vieną šaukštą aliejaus ir įberkite druskos. Viską išmaišykite su mielėmis ir supilkite į dubenį su miltais. Sumaišykite. Gausis gan tiršta tešla.
3. Pridenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kokioje šiltoje vietoje, kad pakiltų.
4. Per tą laiką, kol tešla kyla, nuskuskite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
5. Nupilkite išvirusias bulves ir dar šiek tiek palaikykite puode ant kaitros, kad išgaruotų vandens likučiai.
6. Leiskite bulvėms pravėsti ir sumalkite mėsmale (jeigu turite, galima naudoti trintuvę).
7. Tada šaukštelį kepimo miltelių sumaišykite su dviem šaukštais pieno ir supilkite į trintas bulves.
8. Jeigu tešla jau pakilusi, dėkite į ją bulves ir gerai išmaišykite. Tešla gaunasi gan tiršta, netgi gali būti vos ne formuojama rankomis.
9. Įkaitinkite keptuvėje nedidelį kiekį aliejaus. Dėkite po vieną šaukštelį tešlos, kad išeitų maži (vieno kąsnio) blynai. Kepdami jie gražiai pakils.
10. Kol iškepsite visus blynus tuos kurie jau paruošti įdedame į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kad neatvėstų.
11. Ant iškepusių bulvinių blynelių dėkite šiek tiek grietinės, ikrų, pabarstykite susmulkintais krapais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Šalia pridėkite citrinos griežinėlių ir patiekite. Skanaukite!
Bulviniai blynai itin gardūs ir aš rekomenduoju pamėginti juos pasigaminti. Manau, kad norėsite tai daryti ne vieną kartą.
Iš nurodytų ingredientų man gavosi maždaug 50 labai nedidelių blynų.
Ingredientai
- sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio (maždaug pusę 7 gramų pakelio; arba 10 gramų šviežių)
- pienas: 250 mililitrų
- cukrus: 1 šaukšto
- druska: gero žiupsnio
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 1 šaukšto
- miltai: 250 gramų
- bulvės: 500 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- pienas: 2 šaukštų (kepimo miltelių išmaišymui)
- aliejus (kepimui)
- Blynų papuošimui:
- grietinė
- lašišinių žuvų ikrai
- švieži arba džiovinti krapai
- citrinos sultys
- citrinų griežinėliai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių mieles sumaišykite su 4 šaukštais pieno, įberkite cukraus, druskos ir leiskitie joms pradėti "gyventi". Kai ima šiek tiek putoti, maždaug po 10 minučių toliau gaminkite tešlą ir maišykite su likusiu pienu ir miltais.
2. Į likusį pieną įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite vieną šaukštą aliejaus ir įberkite druskos. Viską išmaišykite su mielėmis ir supilkite į dubenį su miltais. Sumaišykite. Gausis gan tiršta tešla.
3. Pridenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti kokioje šiltoje vietoje, kad pakiltų.
4. Per tą laiką, kol tešla kyla, nuskuskite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje.
5. Nupilkite išvirusias bulves ir dar šiek tiek palaikykite puode ant kaitros, kad išgaruotų vandens likučiai.
6. Leiskite bulvėms pravėsti ir sumalkite mėsmale (jeigu turite, galima naudoti trintuvę).
7. Tada šaukštelį kepimo miltelių sumaišykite su dviem šaukštais pieno ir supilkite į trintas bulves.
8. Jeigu tešla jau pakilusi, dėkite į ją bulves ir gerai išmaišykite. Tešla gaunasi gan tiršta, netgi gali būti vos ne formuojama rankomis.
9. Įkaitinkite keptuvėje nedidelį kiekį aliejaus. Dėkite po vieną šaukštelį tešlos, kad išeitų maži (vieno kąsnio) blynai. Kepdami jie gražiai pakils.
10. Kol iškepsite visus blynus tuos kurie jau paruošti įdedame į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kad neatvėstų.
11. Ant iškepusių bulvinių blynelių dėkite šiek tiek grietinės, ikrų, pabarstykite susmulkintais krapais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Šalia pridėkite citrinos griežinėlių ir patiekite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
mieles, pienas, cukrus, druska, kiausiniai, miltai, bulves, aliejus, grietine, ikrai, zuvu ikrai, citrinos
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Skanieji bulviniai blynai su varške
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Pats skaniausias blynų receptas
Čirviniai blynai su obuoliais
Grikių blynai su baravykais
Patobulinti bulviniai blynai
BULVINIAI BLYNAI SU ŽUVIMI
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Blynų receptas su kefyru
GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Purūs veganiški akvafabos blynai
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės