Patobulinti bulviniai blynai
Kategorija: Bulvių patiekalai
Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais.
Ingredientai
5 vnt. vidutinio dydžio bulvės
150 g varškės (9 proc. riebumo)
2 vnt. kiaušiniai
2 vnt. plonos ir ilgos medžiotojų dešrelės (kiaulienos ar jautienos)
1 vnt. nedidelis svogūnas
2 v. š. miltų
0,5 a. š. druskos
1/3 a. š. juodųjų pipirų aliejaus (kepimui)
Gaminimas: Nulupame svogūną, susmulkiname. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais. Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais. Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais. ;)
Ingredientai
5 vnt. vidutinio dydžio bulvės
150 g varškės (9 proc. riebumo)
2 vnt. kiaušiniai
2 vnt. plonos ir ilgos medžiotojų dešrelės (kiaulienos ar jautienos)
1 vnt. nedidelis svogūnas
2 v. š. miltų
0,5 a. š. druskos
1/3 a. š. juodųjų pipirų aliejaus (kepimui)
Gaminimas: Nulupame svogūną, susmulkiname. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais. Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais. Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais. ;)
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Kiaušinius dažome natūraliai
Skanieji bulviniai blynai su varške
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Šašlykai greituoju būdu..
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Vegetariškas nesaldus pyragas su pomidorais ir feta
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Jautienos antrekotas keptuvėje
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Bulvių suktinukai
Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu