Tradiciniai goralių (Lenkijos regiono) bulviniai blynai - moskole

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai


Tradiciniai goralių (Lenkijos regiono) bulviniai blynai - moskole

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg (svoris po nulupimo)
  • Kvietiniai miltai: 500 g
  • Kefyras: 180 ml
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


1. Bulvių paruošimas: nulupkite bulves ir virkite jas pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

2. Tuomet nusausinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Leiskite atvėsti.

3. Tešlos paruošimas: atvėsusias bulves sumaišykite su miltais, kefyru, kiaušiniais, druska ir pipirais. Maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.

4. Blynų formavimas: pabarstykite darbo paviršių miltais. Iš tešlos formuokite plokščius paplotėlius, kad jie neliptų prie rankų.

5. Kepimas: įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies.

6. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

7. Patiekimas: dar šiltus blynus aptepkite česnakiniu sviestu ir palaukite, kol jis ištirps.

8. Patiekite su pasirinktais priedais.

9. Santrauka: Moskole – tai tradiciniai goralių bulviniai blynai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jų paprasta sudėtis ir universalumas leidžia eksperimentuoti su įvairiais priedais, o sotumas ir skonis džiugina kiekvieną paragavusį.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook