Tradiciniai goralių (Lenkijos regiono) bulviniai blynai - moskole
Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Bulvių patiekalų receptai
Ingredientai
- Bulvės: 1 kg (svoris po nulupimo)
- Kvietiniai miltai: 500 g
- Kefyras: 180 ml
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
1. Bulvių paruošimas: nulupkite bulves ir virkite jas pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
2. Tuomet nusausinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Leiskite atvėsti.
3. Tešlos paruošimas: atvėsusias bulves sumaišykite su miltais, kefyru, kiaušiniais, druska ir pipirais. Maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
4. Blynų formavimas: pabarstykite darbo paviršių miltais. Iš tešlos formuokite plokščius paplotėlius, kad jie neliptų prie rankų.
5. Kepimas: įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies.
6. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
7. Patiekimas: dar šiltus blynus aptepkite česnakiniu sviestu ir palaukite, kol jis ištirps.
8. Patiekite su pasirinktais priedais.
9. Santrauka: Moskole – tai tradiciniai goralių bulviniai blynai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jų paprasta sudėtis ir universalumas leidžia eksperimentuoti su įvairiais priedais, o sotumas ir skonis džiugina kiekvieną paragavusį.