Tradiciniai bulviniai blynai

Kategorija: Bulvių patiekalai


Tradiciniai bulviniai blynai

Paskelbė:
29 Spalio 2024

 

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Miltai: 3-4 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Aliejus: pagal poreikį


Recepto paruošimas

1. Nulupkite bulves ir svogūną, tada smulkiai sutarkuokite abu ingredientus.

2. Į bulvių ir svogūnų masę įmuškite kiaušinį, įberkite miltų ir druskos, gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.

3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.

4. Dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blynui ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

5. Patiekite karštus su grietine, varške ar pasirinktu padažu.

6. Santrauka: Tradiciniai bulviniai blynai yra paprastas ir sotus lietuviškos virtuvės patiekalas, suteikiantis energijos ir tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su šiuo receptu blynai yra traškūs iš išorės, minkšti viduje ir turi subalansuotą skonį.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: