Tradiciniai bulviniai blynai
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai
- Bulvės: 1 kg
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Miltai: 3-4 šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Aliejus: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Nulupkite bulves ir svogūną, tada smulkiai sutarkuokite abu ingredientus.
2. Į bulvių ir svogūnų masę įmuškite kiaušinį, įberkite miltų ir druskos, gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
4. Dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blynui ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
5. Patiekite karštus su grietine, varške ar pasirinktu padažu.
6. Santrauka: Tradiciniai bulviniai blynai yra paprastas ir sotus lietuviškos virtuvės patiekalas, suteikiantis energijos ir tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su šiuo receptu blynai yra traškūs iš išorės, minkšti viduje ir turi subalansuotą skonį.
Raktažodžiai:
Bulvių patiekalai, blynai, lietiniai ir sklindžiai, lietuviški patiekalai, bulviniai blynai.
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Hashbrowns (vaflinėje kepti kitokie bulviniai blynai)
Bulvių ir vištienos blynai su traškia plutele
Bulviniai čirviniai blynai širdelių keptuvėje
Bulviniai blynai, kepti vaflinėje
Skaniausi bulviniai blynai su faršu
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Patobulinti bulviniai blynai
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
BULVINIAI BLYNAI SU ŽUVIMI
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
Bulviniai blynai su žuvimi
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Bulvių pyragėliai
Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis