Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje

Paskelbė:
11 Geg. 2022
Tikrai nepameluosiu pasakęs, kad kai pas mus yra gaminami cepelinai, kugelis arba bulviniai blynai yra tikrų tikriausia šventė. Šie patiekalai visada suteikia labai daug laimės. Tad šį kartą Jums papasakosiu kaip pasigaminti ne įprastus bulvinius blynus keptuvėje ar orkaitėje, o kamado tipo grilyje. Man asmeniškai tokie blynai gaunasi daug skanesni, o ir pats gamybos procesas labai malonus. Pamėginkite visu procesu pasimėgauti ir Jūs, o po to galėsite lepintis ir fantastiškai skaniu patiekalu. :) 


Ingredientai



  • bulvių: ~2 kilogramų
  • svogūnų: 2 (vid. dydžio)
  • kiaušinių: 1
  • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
  • kambario temperatūros pieno: 100 mililitrų
  • druskos
  • pipirų


  • Įdarui:
    • maltos kiaulienos: 400 gramų
    • česnakų: 4 skiltelių
    • druskos
    • pipirų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sutarkuojame bulves.
2. Tada sutarkuojame svogūnus ir juos sumaišome kartu su bulvėmis.
3. Į bulvių tarkius įmaišome visus likusius nurodytus ingredientus.
4. Patarimas: Faršą geriausia susimalame patys, šitaip patiekalas gausis skanesnis.
5. Faršą sumaišome su druska, pipirais ir česnakais.
6. Įkaitiname anglis.
7. Pasiruošiame keptuvę ir joje įkaitiname aliejų.
8. Į keptuvę dedame bulvių tešlą (man tilpo 6 blynai).
9. Ant viršaus dedame maltos mėsos.
10. Ir ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių.
11. Uždarome grilių ir palaukiame, kol blynų apačia gerai apskrunda.
12. Kai apačia apskrunda, atidarome grilių ir apverčiame blynus.
13. Tada keptuvę uždengiame dangčiu, vėl uždarome grilio dangtį ir toliau leidžiame kepti.
14.  Kai jau blynai iškepa, išimame juos iš keptuvės.
15. Galite pradėti kepti antrą porciją.
16. Patarimas: Vietoje maltos mėsos įdaro, galite rinktis ir kitą pamėgtą įdarą - šoninę, sūrį ar panašiai.
17. Patiekite su grietine, mėgstamu padažu arba vienus ir skanaukite! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: