Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Kategorija: Bulvių patiekalai
Tikrai nepameluosiu pasakęs, kad kai pas mus yra gaminami cepelinai, kugelis arba bulviniai blynai yra tikrų tikriausia šventė. Šie patiekalai visada suteikia labai daug laimės. Tad šį kartą Jums papasakosiu kaip pasigaminti ne įprastus bulvinius blynus keptuvėje ar orkaitėje, o kamado tipo grilyje. Man asmeniškai tokie blynai gaunasi daug skanesni, o ir pats gamybos procesas labai malonus. Pamėginkite visu procesu pasimėgauti ir Jūs, o po to galėsite lepintis ir fantastiškai skaniu patiekalu. :)
1. Pirmiausia sutarkuojame bulves.
2. Tada sutarkuojame svogūnus ir juos sumaišome kartu su bulvėmis.
3. Į bulvių tarkius įmaišome visus likusius nurodytus ingredientus.
4. Patarimas: Faršą geriausia susimalame patys, šitaip patiekalas gausis skanesnis.
5. Faršą sumaišome su druska, pipirais ir česnakais.
6. Įkaitiname anglis.
7. Pasiruošiame keptuvę ir joje įkaitiname aliejų.
8. Į keptuvę dedame bulvių tešlą (man tilpo 6 blynai).
9. Ant viršaus dedame maltos mėsos.
10. Ir ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių.
11. Uždarome grilių ir palaukiame, kol blynų apačia gerai apskrunda.
12. Kai apačia apskrunda, atidarome grilių ir apverčiame blynus.
13. Tada keptuvę uždengiame dangčiu, vėl uždarome grilio dangtį ir toliau leidžiame kepti.
14. Kai jau blynai iškepa, išimame juos iš keptuvės.
15. Galite pradėti kepti antrą porciją.
16. Patarimas: Vietoje maltos mėsos įdaro, galite rinktis ir kitą pamėgtą įdarą - šoninę, sūrį ar panašiai.
17. Patiekite su grietine, mėgstamu padažu arba vienus ir skanaukite! ;)
Ingredientai
- bulvių: ~2 kilogramų
- svogūnų: 2 (vid. dydžio)
- kiaušinių: 1
- miltų: 2 valgomųjų šaukštų
- kambario temperatūros pieno: 100 mililitrų
- druskos
- pipirų
- Įdarui:
- maltos kiaulienos: 400 gramų
- česnakų: 4 skiltelių
- druskos
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutarkuojame bulves.
2. Tada sutarkuojame svogūnus ir juos sumaišome kartu su bulvėmis.
3. Į bulvių tarkius įmaišome visus likusius nurodytus ingredientus.
4. Patarimas: Faršą geriausia susimalame patys, šitaip patiekalas gausis skanesnis.
5. Faršą sumaišome su druska, pipirais ir česnakais.
6. Įkaitiname anglis.
7. Pasiruošiame keptuvę ir joje įkaitiname aliejų.
8. Į keptuvę dedame bulvių tešlą (man tilpo 6 blynai).
9. Ant viršaus dedame maltos mėsos.
10. Ir ant viršaus vėl uždedame bulvių tarkių.
11. Uždarome grilių ir palaukiame, kol blynų apačia gerai apskrunda.
12. Kai apačia apskrunda, atidarome grilių ir apverčiame blynus.
13. Tada keptuvę uždengiame dangčiu, vėl uždarome grilio dangtį ir toliau leidžiame kepti.
14. Kai jau blynai iškepa, išimame juos iš keptuvės.
15. Galite pradėti kepti antrą porciją.
16. Patarimas: Vietoje maltos mėsos įdaro, galite rinktis ir kitą pamėgtą įdarą - šoninę, sūrį ar panašiai.
17. Patiekite su grietine, mėgstamu padažu arba vienus ir skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
bulves, svogunai, kiausiniai, bulviniai blynai, blynai, miltai, pienas, druska, pipirai, kiauliena, cesnakas
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
KĖDAINIŲ BLYNAI
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
BULVINIAI BLYNAI SU ŽUVIMI
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Bulviniai blynai su žuvimi
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Žemaičių blynai ri cepakai
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Patobulinti bulviniai blynai
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Čirviniai blynai su obuoliais
Tradiciniai lietuviški cepelinai
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
Skanieji bulviniai blynai su varške
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
Pilno grūdo cinamoniniai blynai
Grikių blynai su baravykais
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
Bulviniai blynai su mėsos įdaru