Cepelinai su silkės ir grybų įdaru

Kategorija: Bulvių patiekalai / Žuvies patiekalai


Cepelinai su silkės ir grybų įdaru

Paskelbė:
12 Liepos 2022
Šis patiekalas, idealiai tinka ir šventiniam laikotarpiui, tiems, kas nevalgo mėsos per didžiąsias šventes ir tiems, kas mėgsta ir ieško vis naujų skonių.
Bėgame gaminti ir pasistenkime nustebinti savo artimuosius šiais cepelinais.



Ingredientai



  • bulvės: 7-8
  • silkių filė: 150 gramų
  • voveraitės: 100 gramų (tinka ir kiti grybai)
  • svogūnai: 1
  • sviestas: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • druska

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia svogūną ir grybus (aš pati naudojau šaldytas voveraites) pakepiname su sviestu.
2. Tuomet silkės file supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su pakeptais grybais (štai įdaras jau paruoštas).
3. Tada bulves nuskutame, sutarkuojame ir gerai nusunkiame.
4. Po to iš bulvių formuojame papločius, įdedame įdaro ir suformuojame cepelinus.
5. Į verdantį vandenį sudedame iš bulvių susidariusį krakmolą (galima įdėti dar papildomai krakmolo ) ir sudedame cepelinus.
6. Verdame cepelinus maždaug 20 minučių.
7. Patiekiame su sviesto ir grietinės padažu, pakeptomis voveraitėmis bei svogūnu arba tiesiog grietine. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: