Patys skaniausi cepelinai - didžkukuliai su mėsa
Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena / Jautiena, veršiena
Ingredientai
- bulvės: 1 kilogramo
- mėsa: 500-600 gramų (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati)
- svogūnai: 1
- miltai: 2 šaukštų
- krakmolas: 2 šaukštų
- česnakas: kelių skiltelių (arba pagal skonį)
- majonezas: kelių šaukštų
- aliejus
- sultinys
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves švariai nuplauname.
2. Tada išverdame bulves su lupenomis.
3. Tuomet jas, atvėsinę, nulupame bei sumalame. Trinti bulvių nereikia, reikia jas malti.
4. Tuomet paruošiame mėsą, kad masė nebūtų sausa. Pirmiausia išverdame ją, po to sumalame.
5. Dedame pakeptą svogūną, susmulkintą česnaką. Įplakame kiaušinį, pagardiname keliais šaukštais majonezo, aliejaus bei sultinio kubeliu. Itin svarbu, kad masė nebūtų sausa.
6. Po to į paruoštas bulves dedame kiaušinį, du šaukštus miltų ir du šaukštus krakmolo.
7. Suformuojame cepelinų formą, apvoliojame paruoštus krakmole, kad verdant neištižtų.
8. Verdame maždaug 8 minutes, įdėjusios jau į verdantį vandenį (virimo laikas priklausys nuo cepelinų formos dydžio).
9. Pagardiname grietine, žalumynais.
10. Patiekiame ir skanaujame!