Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai:
Virtos bulvės - 0,5 kg;
Varškė (sausesnė) - 200 g;
Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 1 stiklinė;
Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska;
Maltų džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Padažui:
Sviestas ~ 100 g;
Grietinė ~ 130 g;
Virintas vanduo - šlakelis.
Gaminame
* Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome.
* Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs.
* Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.
* Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!
Virtos bulvės - 0,5 kg;
Varškė (sausesnė) - 200 g;
Tarkuotas fermentinis sūris ~ 2 valgomieji šaukštai;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Miltai - 1 stiklinė;
Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska;
Maltų džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus kepimui.
Padažui:
Sviestas ~ 100 g;
Grietinė ~ 130 g;
Virintas vanduo - šlakelis.
Gaminame
* Bulves nuskutame, išverdame pasūdytame vandenyje, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, tarkuotu sūriu, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome.
* Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis kietoki, ne tokie skanūs.
* Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Aliejaus reikia tiek, kad kroketai jame plaukiotų.
* Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname, dedame grietinės, pilame šlapekį vandens (kol padažas gausis norimo tirštumo), paskaniname druska, išmaišome ir pakaitiname. Skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Virtų bulvių blynai su varške
Patys skaniausi žemaičių blynai
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Grybų padažas
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Klasikinis medaus tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Pievagrybių sriuba su vištiena ir sūreliu
Vištienos kotletai su sūriu
Baltas padažas kotletams
Labai skanios spurgos
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku