Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su mėsa
Kategorija: Bulvių patiekalų receptai
Ingredientai
Bulvės: 800 g (virtos su lupenomis)
Kiaušiniai: 1 vnt.
Bulvių krakmolas: 200 g
- Virta jautiena: gabaliukas
- Svogūnai: 1 vnt.
- Sviestas
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Rūkyta šoninė: 100 g
- Svogūnai: 1 vnt.
- Grietinėlė: 150 ml
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Virtas bulves sumalti ar gerai sutrinti bulvių grūstuvu.
2. Į bulves mušti kiaušinį ir suberti krakmolą.
3. Užminkyti švelnią tešlą.
4. Įdarui virtą jautienos gabaliuką malti ir apkepti keptuvėje su truputėliu sviesto.
5. Prie mėsos sudėti smulkiai kapotą svogūną ir kartu apkepti,
6. Imti šiek tiek bulvių masės, suformuoti blynelį. Į jo vidurį dėti šiek tiek paruošto įdaro ir suformuoti kamuoliuką, kad įdaras pilnai pasislėptų.
7. Kukulius virti pasūdytame vandenyje, Kai iškils į paviršių, dar virti apie 7 min.
8. Padažui šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną sukapoti ir viską pakepti keptuvėje. Pagardinti druska ir pipirais, įpilti grietinėlės ir pakaitinti kelias minutes.