Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su mėsa

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su mėsa

Paskelbė:

Ingredientai

Bulvės:  800 g (virtos su lupenomis)

Kiaušiniai: 1 vnt.

Bulvių krakmolas: 200 g

Įdaras:
  • Virta jautiena: gabaliukas
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Sviestas
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
Padažui:
  • Rūkyta šoninė: 100 g
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Grietinėlė: 150 ml
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Virtas bulves sumalti ar gerai sutrinti bulvių grūstuvu.

2. Į bulves mušti kiaušinį ir suberti krakmolą.

3. Užminkyti švelnią tešlą.

4. Įdarui virtą jautienos gabaliuką malti ir apkepti keptuvėje su truputėliu sviesto.

5. Prie mėsos sudėti smulkiai kapotą svogūną ir kartu apkepti,

6. Imti šiek tiek bulvių masės, suformuoti blynelį. Į jo vidurį dėti šiek tiek paruošto įdaro ir suformuoti kamuoliuką, kad įdaras pilnai pasislėptų.

7. Kukulius virti pasūdytame vandenyje, Kai iškils į paviršių, dar virti apie 7 min.

8. Padažui šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną sukapoti ir viską pakepti keptuvėje. Pagardinti druska ir pipirais, įpilti grietinėlės ir pakaitinti kelias minutes.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook