Bulvinukai su miško grybais

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvinukai su miško grybais

Paskelbė:
27 Sausio 2020
  • 600gr. virtų maltų šaltų bulvių
  • 2 vid. tarkuotos bulvės(nesunktos) (200gr.tarkės)
  • 160gr. krakmolo
  • druskos
Įdarui:
  • ~400gr.marinutotų grybų(tik nerūgščių)arba džiovintų (jau išmirkytų)
  • 100gr.šalto, ar karšto rūkymo šoninės
  • 2vid. svogūnai
  • 2šaukštai grietinėlės
Bulves išvirti, gerai atvėsinti ir sumalti.Sudėti kitus tešlos produktus.Gerai išminkyti.Šiaip daugiau nieko turėtų netrūkti, jei viską pasversite.Rankas nusiplauti ir pasikrakmolinti, daryti blynelius ir į vidų dėti įdaro, kraštus suspausti gerai ir suapvalinti.Apvolioti krakmolingose rankose.
Į darui pakepti kubeliais pjaustytą šoninę, neilgai, minutę, sudėti svogūnus, vėl kepti, kol suminkštės ir šiek tiek pagels, tuomet sudėti grybus, druską, pipirus ir grietinėlę ir toliau kepti~2min.Dalį atsidėti padažui.Kitus grybus sumalti.Įdarą gerai atvėsinti šaldytuve.Jei norisi standesnio galima įmaišyti šiek tiek faršo.Vandeniui užvirus dėti bulvinukus:) ir virti~15min. nuo užvirimo, ant nestiprios ugnies.Į likusius grybus įdėti porą ned. žiupsnelių miltų, pakepti dar šiek tiek ir įpilti pusę stiklinės grietinėlės ir pieno mišinio.Nei krakmoliniai, nei tarkuotų bulvių cepelinai, bet labai skanūs:) 
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: