Bulvių bandutės su varške ir klasikiniu spirgučių padažu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Bulvių bandutės su varške ir klasikiniu spirgučių padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 2 vidutinio dydžio
  • Varškė (9%): 360 g
  • Kiaušiniai: 2 vidutinio dydžio
  • Druska: 1 arbatinis šaukštelis (10 g)
  • Sviestas: kepimui
  • Lašinukai: 100 g
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Krapai: pagal skonį
  • Prieskoniai: druska ir pipirai pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Bulvių paruošimas: nuplaukite bulves ir virkite su lupena, kol suminkštės.

2. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Tešlos ruošimas: išplakite kiaušinius ir sumaišykite su bulvių mase.

4. Įdėkite varškę, įberkite druskos ir gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę tešlą. Jei tešla per skysta, įberkite šaukštą bulvių krakmolo.

5. Bandelių formavimas: padalinkite tešlą į 8 lygias dalis ir suformuokite maždaug 1,5 cm storio paplotėlius. Viršų galite papuošti, lengvai paspausdami bulvių grūstuve.

6. Kepimas orkaitėje: kepimo formą gausiai patepkite sviestu, sudėkite bandeles ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

7. Kepimas keptuvėje: išlydykite sviestą keptuvėje, įkaitinkite ir kepkite bandeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

8. Padažo ruošimas: smulkiai supjaustykite lašinukus ir svogūną.

9. Keptuvėje kepkite lašinukus, kol išsiskirs riebalai ir jie taps traškūs. Tada pridėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.

10. Patiekimas: patiekite karštas bandeles su spirgučių padažu ir, jei norite, šviežia grietine ar jogurtu.

11. Santrauka: Bulvių bandutės su varške ir klasikiniu spirgučių padažu – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Paprasti ingredientai ir nesudėtingas paruošimas leidžia mėgautis šiuo tradiciniu lietuvišku skoniu bet kuriuo metu.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook