BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Kategorija: Bulvių patiekalai
Skonis: 9,5/10. Ką aš galiu pasakyti? Juk tai bulvės… O aš bulves mėgstu. Štai ir pasireiškia vertinimo subjektyvumas Kita vertus, šis subjektyvumas kiek įmanoma objektyvus, nes sutiktas šis patiekalas ant pietų stato (prie kurio sėdėjau ne tik aš :D) buvo tikrai džiugiai ir įvertintas puikiai.
Ir tik vienintelis mažas kabliukas, kurį čia redaguočiau – kitą kartą bulvių pagrindą daryčiau (darysiu!) kiek plonesnį, tuomet bulvių ir įdaro proporcijos bus maždaug apylygės, o bulvių sluoksnis – traškesnis.
Ką dar galiu pasakyti? Kad rekomenduoju!
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
Druska, pipirai
Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
¼ puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Naudojantis kiaurasamčiu, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti trupučiuku aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
Ir tik vienintelis mažas kabliukas, kurį čia redaguočiau – kitą kartą bulvių pagrindą daryčiau (darysiu!) kiek plonesnį, tuomet bulvių ir įdaro proporcijos bus maždaug apylygės, o bulvių sluoksnis – traškesnis.
Ką dar galiu pasakyti? Kad rekomenduoju!
INGREDIENTAI
Bulvių pagrindui:900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
Druska, pipirai
Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
¼ puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruošti 22 cm skersmens kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 ºC temperatūros.2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Naudojantis kiaurasamčiu, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti trupučiuku aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
Kiaušinius dažome natūraliai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Šašlykai greituoju būdu..
Jautienos troškinys su daržovėmis
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
POMIDORŲ, FETOS SŪRIO IR BAZILIKO UŽKANDIS
Raudonojo aksomo tortas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS