Greitas vištienos troškinys su grietinėle
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa: 0,5 kg
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakai: 2-3 skiltelės
- Morkos: 1 vnt. (didesnė)
- Provanso žolelės: 1 a.š.
- Kmynai: 0,5 a.š.
- Druska ir pipirai: pagal skonį
- Grietinėlė: 200 ml
- Alyvuogių aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Vištieną supjaustyti smulkesniais gabalėliais, supjaustyti svogūnus, sutrinti česnakus, morką sutarkuojame burokine tarka.
2. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir apkepti svogūnus, jiems suminkštėjus sudėti česnakus ir kmynus.
3. Į keptuvę sudėti pjaustytą vištieną, suberti provanso žoleles, druską ir pipirus.
4. Vištienai apkepus sudėti tarkuotas morkas. Išmaišyti.
5. Uždengus dangčiu troškinti apie 10 min. Skysčio yra iš mėsos, jeigu trūksta, galima įpilti šiek tiek sultinio ar vandens.
6. Į keptuvę supilti grietinėlę ir dar papildomai patroškinti 10 min.
Keptuvėje paruošti balandėliai
Vištienos ir cukinijų apkepas
Vištiena su imbieru ir medumi
Aštrus troškinys su vištiena
Vistiena pataluose su majonezu
Apkepti makaronai su vištiena ir brokoliais
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Caprese vištiena
Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Panini sumuštinis su vištiena
Kalakutienos guliašas
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Uzbekiškas plovas su vištiena
Kreminė vištiena su grybais
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Įdarytos vištų šlaunelės
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
Naminiai kebabai su česnakiniu padažu
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Vištiena sojų ir grietinėlės padaže su morkomis
Vištienos file kepta folijoje
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže