Cepelinai su varške ir mėta

Kategorija: Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai


Cepelinai su varške ir mėta

Paskelbė:
02 Kovo 2023
Jeigu jau užsukote į šį receptą, tikriausiai Jūs kaip ir aš, esate didžiuliai cepelinų mėgėjai. Tikriausiai galėčiau juos virti kiekvieną savaitgalį ir skanauti. Nors taip ir nedarau, tačiau kiekvieną kartą virdama stengiuosi pasirinkti kokį nors kitokį įdarą, kad taip greitai nenusibostų. Šį kartą kiek primirštas įdaras su varške ir mėta. Gavosi itin skaniai, tad nusprendžiau, kad reikia receptą priminti ir Jums. Žinoma, jeigu jau taip esate gaminę. Jeigu dar taip negaminote, tai tikiuosi, tai bus visiškai naujas - labai geras atradimas Jūsų šeimoje ir šitaip norėsite save, o gal ir užsukusius draugus, palepinti ne vieną kartą. Tad nieko nelaukiam ir imamės tobulų cepelinų gamybos. 

Ingredientai


  • žalios bulvės: 10 
  • virtos bulvės: 3
  • norimo riebumo varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • sviestas: 20 gramų
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
  • mėtos lapeliai
  • liesas jogurtas
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia bulves nulupame, sutarkuojame ir nusunkiame. Neišpilame nusunkto skysčio - šiek tiek palaukiame kol nusės krakmolas, skystį nupilame, o krakmolą įmaišome į tarkius.
2. Tada virtas bulves sutriname ir įmaišome į bendrą masę, pasūdome ir gerai išminkome. Jeigu pasitaikys jaunesnės arba kiek mažiau krakmolingos bulvės - įdedame krakmolo daugiau.
3. Tuomet varškę sutriname, dedame kiaušinį, sviestą, grietinę, druską bei pipirus, taip pat smulkiai sukapotus mėtos lapelius.
4. Suformuojame cepelinus, dedame į verdantį padažą ir verdame maždaug 20-25 minutes.
5. Patiekiame su grietine ir spirgučiais. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
https://www.youtube.com/watch?v=nBRTUL5fOOI
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: