Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Kategorija: Bulvių patiekalai / Mėsos patiekalai
Mėsa prancūziškai su bulvėmis yra neįprastai gardus patiekalas. Pabandykite pasigaminti jį puodynėje - gausis tik dar skaniau bei kvapniau nei kepimo skardoje!
1. Pirmiausia kruopščiai nuplauname kiaulienos filė, supjaustome juostelėmis ir šiek tiek pamušame.
2. Sudedame mėsą į dubenį su sausu vynu ir paliekame keletui valandų.
3. Po to svogūnus smulkiai supjaustome, sutarkuojame morkas ir viską pakepame.
4. Sutarkuojame sūrį ir išplakame kiaušinį.
5. Supjaustome bulves mažais gabaliukais. Išspaudžiame česnaką.
6. Dabar laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės (arba čenakinės arba kepimo indo) dugno įdedame arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstome žolelėmis (bazilikas būtų tobula).
7. Paskui sudedame bulves, supilame mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus).
8. Tuomet sluoksnį keptų daržovių, po to mėsą. Pabarstome prieskoniais ir šiek tiek druskos.
9. Užpilame puodynės turinį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.
10. Dedame puodynes į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30-40 minučių.
11. Galiausiai iškeptą patiekalą pabarstome žalumynais ir patiekiame. Skanaujame!
Ingredientai
- kiauliena: 1 kilogramo
- bulvės: 4-5
- svogūnai: 2
- morkos: 2
- kiaušiniai: 1
- sūris: pagal skonį
- baltas sausas vynas
- sviestas
- česnakai: 1
- žalumynai
- pipirai
- kardamonas
- rozmarinas
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kruopščiai nuplauname kiaulienos filė, supjaustome juostelėmis ir šiek tiek pamušame.
2. Sudedame mėsą į dubenį su sausu vynu ir paliekame keletui valandų.
3. Po to svogūnus smulkiai supjaustome, sutarkuojame morkas ir viską pakepame.
4. Sutarkuojame sūrį ir išplakame kiaušinį.
5. Supjaustome bulves mažais gabaliukais. Išspaudžiame česnaką.
6. Dabar laikas užpildyti puodynes. Ant kiekvienos puodynės (arba čenakinės arba kepimo indo) dugno įdedame arbatinį šaukštelį sviesto, sumalto su česnakais, pabarstome žolelėmis (bazilikas būtų tobula).
7. Paskui sudedame bulves, supilame mėsos sultinį ir sausą vyną (1-2 šaukštus).
8. Tuomet sluoksnį keptų daržovių, po to mėsą. Pabarstome prieskoniais ir šiek tiek druskos.
9. Užpilame puodynės turinį sūrio ir kiaušinių mase, kad ji visiškai uždengtų mėsą.
10. Dedame puodynes į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 30-40 minučių.
11. Galiausiai iškeptą patiekalą pabarstome žalumynais ir patiekiame. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kiauliena, bulves, svogunai, morkos, kiausiniai, suris, vynas, sviestas, cesnakas, zalumynai, pipirai, kradamonas, rozmarinas, druska
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Omletas su bulvėmis ir grybais
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Vištienos guliašas su bulvėmis, prievagrybiais, šonine ir grietinėle
Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Paprasti čenakai su malta mėsa
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Farširuotos bulvės su mesa
Karpio kepsnys su daržovėmis
Šernienos guliašas
500g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena
Faršo kepsniukai su bulvėmis
Bulvių suktinukai su mėsa
Bulvių suktinukai su mėsa
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Orkaitėje keptos daržovės
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Malta mėsa įdarytos bulvės
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS