Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos

Ingredientai:
- bulvės: 4 (vid. dydžio)
- morkos: 1
- sviestas: 4 arbatinių šaukštelių
- kiaulienos sprandinė: 400 gramų
- grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 400 mililitrų
- česnakinė druska
- pipirai
- krapai
- petražolės
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių pasiruošiame 4 molinius indelius su dangteliais. Į kiekvieną indelį dedame po vieną šaukštelį sviesto.
- Tuomet nulupame daržoves, nuplauname bei supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais. Sudedame į indelius pirmiausia bulves, tada - morkas. Pabarstome česnakine druska bei pipirais. Įdedame šakelę krapų.
- Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į indelius ir pabarstome druska bei pipirais. Įpilame po 100 mililitrų karšto vandens. Dedame po kelias šakeles krapų bei petražolių. Ant viršaus - vieną šaukštą grietinės.
- Uždengiame. Įstatome į orkaitę. Nustatome 200 laipsnių temperatūrą. Po 20 minučių kepimo, sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 40-50 minučių. Prieš patiekdamos išmaišome. Skanaujame!
Panašūs receptai

ČENAKAI SU KIAULIENA

Gardieji čenakai su kiauliena

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

Lietuviški čenakai su kiauliena ir daržovėmis

Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis

GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE

Kiaulienos kukuliai su daržovėmis

Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže

Kepta kiauliena paprikos apvalkale

Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė