Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai:
- bulvės: 4 (vid. dydžio)
- morkos: 1
- sviestas: 4 arbatinių šaukštelių
- kiaulienos sprandinė: 400 gramų
- grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 400 mililitrų
- česnakinė druska
- pipirai
- krapai
- petražolės
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių pasiruošiame 4 molinius indelius su dangteliais. Į kiekvieną indelį dedame po vieną šaukštelį sviesto.
- Tuomet nulupame daržoves, nuplauname bei supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais. Sudedame į indelius pirmiausia bulves, tada - morkas. Pabarstome česnakine druska bei pipirais. Įdedame šakelę krapų.
- Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į indelius ir pabarstome druska bei pipirais. Įpilame po 100 mililitrų karšto vandens. Dedame po kelias šakeles krapų bei petražolių. Ant viršaus - vieną šaukštą grietinės.
- Uždengiame. Įstatome į orkaitę. Nustatome 200 laipsnių temperatūrą. Po 20 minučių kepimo, sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 40-50 minučių. Prieš patiekdamos išmaišome. Skanaujame!
ČENAKAI SU KIAULIENA
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Gardieji čenakai su kiauliena
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Šlaunelių ir daržovių troškinys
"Tinginių balandėliai"
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Šventėms – tortas „Snickers“
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU