Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu

Paskelbė:

Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu – tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek iškilmingesniam valgymui. Šis patiekalas sujungia švelnias bulves, sultingą kiaulieną, aromatingus svogūnus ir tirpstantį fermentinį sūrį, o aštrios garstyčios ir majonezas suteikia ypatingo skonio ir tekstūros. Patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, nes jame gausu baltymų, sveikų riebalų ir svarbių maistinių medžiagų, kurios padeda užtikrinti energiją visą dieną.


Nauda sveikatai:


  • Kiauliena – puikus baltymų šaltinis, svarbus raumenų atstatymui ir stiprinimui.
  • Bulvės – turtingos angliavandeniais, kurie suteikia energijos ir palaiko ilgalaikį sotumo jausmą. Be to, jose yra svarbių vitaminų ir mineralų, tokių kaip kalis ir vitaminas C.
  • Fermentinis sūris – papildomas kalcio ir baltymų šaltinis, svarbus kaulų sveikatai.
  • Garstyčios – pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir gali padėti gerinti virškinimą.


Šis patiekalas ne tik patenkins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Greitai paruošiamas ir lengvai pritaikomas įvairioms progoms, šis receptas taps mėgstamu jūsų virtuvėje.


Ingredientai

  • bulvių: 800 gramų
  • svogūnų: 1 vidutinio dydžio arba didelio (pagal skonį)
  • kiaulienos: 400 gramų
  • aštrių garstyčių (norint pikantiškesnio skonio, galima keisti džiovintomis slyvomis)
  • druskos
  • majonezo
  • žalumynų
  • maltų pipirų
  • bekvapio saulėgrąžų aliejaus
  • fermentinis sūris: kiek norisi (man kuo daugiau tuo skaniau)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonais ilgais gabaliukais. Dedame mėsą į maišelį ir išmušame kulinariniu plaktuku. Pasūdome, beriame pipirų ir išmaišome.

2. Tuomet paruošiame kepimo formą ir sutepame aliejumi. Kiaulieną dedame į formą glaudžiai.

3. Sutepame mėsą garstyčiomis.

4. Tada svogūną nulupame bei supjaustome plonais pusžiedžiais. Dedame ant kiaulienos.

5. Bulves nuplauname, nuskutame ir perpjauname perpus. Po to supjaustome bulvių puseles skiltelėmis, tarsi apelsiną. Išdėliojame bulves formoje kampais į viršų šalia viena kitos, bulves pasūdome.

6. Sūrį sutarkuojame bei pabarstome bulves.

7. Paskui ant sūrio padarome tarsi tinklelį iš mėgstamo majonezo.

8. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo formą su karališkomis bulvėmis dedame į orkaitę maždaug 60 minučių.

9. Per tą laiką, kol kepa, susmulkiname žalumynus. Iškeptas bulves pabarstome žalumynais, patiekiame ir lepinamės fantastišku patiekalu!