Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ispanai yra viena tų tautų, kurios turi nesuskaičiuojamą daugybę patiekalų iš bulvių. Virtos, keptos, troškintos, su įvairiausiais priedais ir pagardais.
Taip paruoštos bulvytės yra puikus užkandžių stalo patiekalas, idealiai dera prie alaus ar kitų tiek alkoholinių, tiek nealkoholinių gėrimų. 4 porcijoms reikės: 6 vidutinio dydžio bulvės saulėgrąžų aliejaus kepimui Padažui: 1 vidutinio dydžio svogūnas 200 g konservuotų trintų pomidorų (be sėklyčių ir odelių) 60 ml alyvuogių aliejaus 200 ml vištienos sultinio (200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio) 1 arb. š. čili/kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų 2 valg. š. miltų 1 valg. š. saldžiosios raudonosios paprikos miltelių druskos Gaminimas: Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime. Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.
Taip paruoštos bulvytės yra puikus užkandžių stalo patiekalas, idealiai dera prie alaus ar kitų tiek alkoholinių, tiek nealkoholinių gėrimų. 4 porcijoms reikės: 6 vidutinio dydžio bulvės saulėgrąžų aliejaus kepimui Padažui: 1 vidutinio dydžio svogūnas 200 g konservuotų trintų pomidorų (be sėklyčių ir odelių) 60 ml alyvuogių aliejaus 200 ml vištienos sultinio (200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio) 1 arb. š. čili/kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų 2 valg. š. miltų 1 valg. š. saldžiosios raudonosios paprikos miltelių druskos Gaminimas: Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime. Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
keptos anties receptas
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Naminiai kebabai
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Tikras vengriškas jautienos guliašas
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Vegetariška Korma
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
New Orlean’o stiliaus krevetės
Pasakiška daržovių košė
Jautienos troškinys su daržovėmis
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Trinta paprikų sriuba