Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Kategorija: Bulvių patiekalai
Tai mano itin pamėgtos bulvių bandelės su varške, kurias išmokau gaminti iš savo močiutės. Pagaminimas tikrai nėra sudėtingas, o ingredientai irgi paprasti. Labiausiai šiame patiekale džiugina tai, kad jį labai pamilo mano vaikai ir dažnai prašo pagaminti. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, manau, kad neliksite nusivylę šiuo paprastu, bet tuo pačiu itin skaniu kepsnelių receptu.
1. Pirmiausia į pasirinktą dubenį sutriname arba sumalame išvirtas bulves.
2. Tada į dubenį su bulvėmis įmušame kiaušinį, įberiame krakmolo, manų kruopų ir druskos. Išminkome masę ir paliekame pastovėti maždaug 20-25 minutes.
3. Įdaras: Į dubenį dedame varškę, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį, druską ir baziliką. Išmaišome.
4. Bulvių bandelių formavimas: Imame bulvių masės, padarome paplotėlį, dedame pasiruošto įdaro, tada sulenkiame kraštelius ir suformuojame blyną.
5. Pasiruoštus blynus apvoliojame džiūvėsėliuose.
6. Bulvinių bandelių kepimas: Į keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname.
7. Dedame pasiruoštus blynus ir kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduoja.
8. Patiekiame su grietine (tinka ir natūralus jogurtas) ir skanaujame!
Ingredientai
- virtos bulvės: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- manų kruopos: ~50 gramų
- krakmolas: ~50 gramų
- druska
- Įdarui:
- varškė: 150 gramų
- kiaušiniai: 1
- tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- Taip pat prireiks:
- džiūvėsėliai (apvoliojimui)
- aliejus (kepimui)
- grietinė (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į pasirinktą dubenį sutriname arba sumalame išvirtas bulves.
2. Tada į dubenį su bulvėmis įmušame kiaušinį, įberiame krakmolo, manų kruopų ir druskos. Išminkome masę ir paliekame pastovėti maždaug 20-25 minutes.
3. Įdaras: Į dubenį dedame varškę, įspaudžiame česnaką, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį, druską ir baziliką. Išmaišome.
4. Bulvių bandelių formavimas: Imame bulvių masės, padarome paplotėlį, dedame pasiruošto įdaro, tada sulenkiame kraštelius ir suformuojame blyną.
5. Pasiruoštus blynus apvoliojame džiūvėsėliuose.
6. Bulvinių bandelių kepimas: Į keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname.
7. Dedame pasiruoštus blynus ir kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, kol gražiai paruduoja.
8. Patiekiame su grietine (tinka ir natūralus jogurtas) ir skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, kiausiniai, manai, manu kruopos, krakmolas, druska, varske, suris, fermentinis suris, cesnakas, bazilikas, dziuveseliai, grietine
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Virtų bulvių blynai su varške
Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis
Virtų bulvių cepelinai su manais
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Paprasta saldžių bulvių (batatų) košė su grietinėle
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Bandelės su lašinukais