Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Kategorija: Bulvių patiekalai
Reikės:
2 saldžių bulvių (batatų),
1 šaukšto sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 mažo baklažano,
400 g maltos jautienos,
150 g pievagrybių,
1 geltonos paprikos,
400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse,
300 ml jautienos sultinio,
arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių,
po pusę arbatinio šaukštelio kumino ir ciberžolės prieskonių.
2 saldžių bulvių (batatų),
1 šaukšto sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 mažo baklažano,
400 g maltos jautienos,
150 g pievagrybių,
1 geltonos paprikos,
400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse,
300 ml jautienos sultinio,
arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių,
po pusę arbatinio šaukštelio kumino ir ciberžolės prieskonių.
- Subadykite batatus šakute ir įdėkite kepti į iki 200°C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Kol bulvės kepa, gilioje keptuvėje ar puode ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.
- Po 2 minučių kepinimo suberkite smulkintą česnaką, o dar po kelių – maltą jautieną, supjaustytus pievagrybius, baklažaną ir papriką. Padidinkite viryklės kaitrumą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės ir jautiena paruduos.
- Tuomet supilkite jautienos sultinį, konservuotus pomidorus bei suberkite visus prieskonius. Pamaišydami gaminkite apie 15 minučių. Kai saldžios bulvės iškeps, išimkite iš orkaitės, bet jos neišjunkite. Palaukite, kol bulvės atvės tiek, kad jas būtų galima nulupti.
- Sugrūskite bulves kartu su sviestu – tai padės bulvių masei sutvirtėti. Į kepimo indą sudėkite mėsos– daržovių masę, o ant jos – sudėkite bulvių masę. Šakute šio pyrago viršuje įrėžkite griovelius ir kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių. Šis patiekalas itin turtingas savo skoniu.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Itališkas baklažanų apkepas
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Daržovių pyragas
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
Pikantiškas daržovių šašlykas
Makaronų apkepas su daržovėmis
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Čili troškinys – ir sotu, ir nuo virusų saugo
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Tikras vengriškas jautienos guliašas
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
Jautienos troškinys su daržovėmis
Prancūziška svogūnų sriuba
Vištienos apkepas su daržovėmis