Marokietiškas saldžių bulvių pyragas

Kategorija: Bulvių patiekalai


Marokietiškas saldžių bulvių pyragas

Paskelbė:
15 Sausio 2020
Reikės:

2 saldžių bulvių (batatų),
1 šaukšto sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 mažo baklažano,
400 g maltos jautienos,
150 g pievagrybių,
1 geltonos paprikos,
400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų savose sultyse,
300 ml jautienos sultinio,
arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių,
po pusę arbatinio šaukštelio kumino ir ciberžolės prieskonių.

  • Subadykite batatus šakute ir įdėkite kepti į iki 200°C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Kol bulvės kepa, gilioje keptuvėje ar puode ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.

  • Po 2 minučių kepinimo suberkite smulkintą česnaką, o dar po kelių – maltą jautieną, supjaustytus pievagrybius, baklažaną ir papriką. Padidinkite viryklės kaitrumą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės ir jautiena paruduos.
  • Tuomet supilkite jautienos sultinį, konservuotus pomidorus bei suberkite visus prieskonius. Pamaišydami gaminkite apie 15 minučių. Kai saldžios bulvės iškeps, išimkite iš orkaitės, bet jos neišjunkite. Palaukite, kol bulvės atvės tiek, kad jas būtų galima nulupti.

  • Sugrūskite bulves kartu su sviestu – tai padės bulvių masei sutvirtėti. Į kepimo indą sudėkite mėsos– daržovių masę, o ant jos – sudėkite bulvių masę. Šakute šio pyrago viršuje įrėžkite griovelius ir kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių. Šis patiekalas itin turtingas savo skoniu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: