Bulviniai kokorai su troškintais raugintais kopūstais, morkomis ir rūkyta šonine
Kategorija: Bulvių patiekalai
Kokorai (kituose rašytiniuose šaltiniuose radau juos vadinant kukorais) tai tarsi žemaičių blynai, tik įdaras ne mėsa, o troškinti rauginti kopūstai. Bulves ir kopūstus būtų geriausia pasiruošti iš vakaro. O dar idealiau jeigu vieną dieną savo šeimynai pagaminsit troškintų raugintų kopūstų su bulvėmis, o iš likučių pasigaminsite kokorus, šitaip nereikės nieko išmesti ir patiekalas kitai dienai bus visai naujas. Teks mažiau sukti galvą ką pasigaminti rytoj ir panašiai.
1. Iš pradžių pasiruoškite įdarą, nes jis ilgiau troškinsis. Smulkiai supjaustytą šoninę šiek tiek pakepinkite puode, kuriame troškinsite ir pačius kopūstus, kad pasileistų riebalai.
2. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį pakepinkite.
3. Kai jau kepami svogūnai gražiai pagels ir suminkštės, suberkite į keptuvę nuskustas ir sutarkuotas morkas, šiek tiek patroškinkite ir suberkite kmynus.
4. Tuomet į tą patį puodą sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą ir jeigu kopūstai nėra pakankamai drėgni, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Viską išmaišykite.
5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite kopūstams pasitroškinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių.
6. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Jeigu norisi, galima į verdančias bulves įmesti svogūną, kad bulvės būtų aromatingesnės, bet tai nėra privaloma.
7. Kai jau bulvės išverda, jas nusunkite ir dar pakaitinkite, kad nugaruotų likęs vanduo. Jeigu dėjote svogūną, tai jį išimkite.
8. Bulvių košės grūstuvu bulves sugrūskite, kad nebeliktų didelių gumulų. Galite sumalti ir mėsmale.
9. Kai jau bulvės atvės, galite pratęstu kokorų gamybą.
10. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išplakite.
11. Kiaušinių plakinį supilkite į bulves ir kelis kartus pamaišykite šaukštu.
12. Miltus sumaišykite su krakmolu ir suberkite į bulves. Masę sumaišykite, o po to paminkykite. Jeigu bulvės labai kimba prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.
13. Iš tešlos formuokite blynus, o į jų vidurį įdėkite troškintų raugintų kopūstų, tik privalu pažiūrėti, kad kopūstai būtų sausi, taigi gali tekti juos nusunkti.
14. Įdėjus į blyną įdaro kraštus užspauskite, o jeigu reikia galima paimti dar kiek bulvių tešlos ir jos uždėti ant viršaus. Švelniai pakočiokite, pasukiokite tarp delnų ir lengvai suplokite, kad gautumėte pailgus blynus.
15. Pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros, kad blynas gražiai apskrustų iš abiejų pusių.
16. Blynus patiekite su savo pamėgtu padažu. Skanaukite!
Ingredientai
- Kokorų tešlai:
- bulvės: 1,5 kilogramo
- druska
- svogūnai: 1 didelio (nėra būtina)
- kiaušiniai: 2
- juodieji pipirai
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai (pavoliojimui)
- aliejus (kepimui)
- Kokorų įdarui:
- rauginti kopūstai: 500 gramų
- rūkyta šoninė: 100 gramų
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruoškite įdarą, nes jis ilgiau troškinsis. Smulkiai supjaustytą šoninę šiek tiek pakepinkite puode, kuriame troškinsite ir pačius kopūstus, kad pasileistų riebalai.
2. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jį pakepinkite.
3. Kai jau kepami svogūnai gražiai pagels ir suminkštės, suberkite į keptuvę nuskustas ir sutarkuotas morkas, šiek tiek patroškinkite ir suberkite kmynus.
4. Tuomet į tą patį puodą sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą ir jeigu kopūstai nėra pakankamai drėgni, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Viską išmaišykite.
5. Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite kopūstams pasitroškinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių.
6. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Jeigu norisi, galima į verdančias bulves įmesti svogūną, kad bulvės būtų aromatingesnės, bet tai nėra privaloma.
7. Kai jau bulvės išverda, jas nusunkite ir dar pakaitinkite, kad nugaruotų likęs vanduo. Jeigu dėjote svogūną, tai jį išimkite.
8. Bulvių košės grūstuvu bulves sugrūskite, kad nebeliktų didelių gumulų. Galite sumalti ir mėsmale.
9. Kai jau bulvės atvės, galite pratęstu kokorų gamybą.
10. Kiaušinius įmuškite į dubenėlį, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir išplakite.
11. Kiaušinių plakinį supilkite į bulves ir kelis kartus pamaišykite šaukštu.
12. Miltus sumaišykite su krakmolu ir suberkite į bulves. Masę sumaišykite, o po to paminkykite. Jeigu bulvės labai kimba prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų.
13. Iš tešlos formuokite blynus, o į jų vidurį įdėkite troškintų raugintų kopūstų, tik privalu pažiūrėti, kad kopūstai būtų sausi, taigi gali tekti juos nusunkti.
14. Įdėjus į blyną įdaro kraštus užspauskite, o jeigu reikia galima paimti dar kiek bulvių tešlos ir jos uždėti ant viršaus. Švelniai pakočiokite, pasukiokite tarp delnų ir lengvai suplokite, kad gautumėte pailgus blynus.
15. Pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros, kad blynas gražiai apskrustų iš abiejų pusių.
16. Blynus patiekite su savo pamėgtu padažu. Skanaukite!
Raktažodžiai:
bulves, druska, kiausiniai, pipirai, miltai, krakmolas, kopustai, sonine, svogunai, morkos, kmynai, pomidoru pasta
Troškinti kopūstai su mėsa
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Raugintų kopūstų sriuba
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Beatos raugintų kopūstų sriuba
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Kopūstų troškinys su mėsa
Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Troškinta aviena su kopūstais
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Kopūstais įdaryti bulvių kotletukai
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS