PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS

- česnakas: 1 skiltelės
- bulvės: 800 gramų
- pienas: 300 mililitrų
- grietinėlė: 300 mililitrų
- tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelio
- druska
- pipirai
- Iš pradžių orkaitę ikaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.
- Tuomet česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau bei ja gerai ištrinkite apkepo formos (maždaug 25x16 centimetrų) dugną bei sieneles. Likusį česnaką labai smukiai sukapokite.
- Tada bulves nuskuskite bei supjaustykite maždaug dviejų milimetrų storio griežinėliais - idealiausia tai daryti su pjaustykle.
- Po to pieną bei grietinėlę supilkite į puodą, suberkite sukapotą česnaką, berkite muskato, druskos ir pipirų. Sudėkite bulves bei kaitinkite ant vidutinio kaitrumo, kol užvirs. Paskui viską supilkite į apkepo formą bei kepkite maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Raudonojo aksomo tortas

Šniceliai su balta duona ir padažu

Kitoks bulvių apkepas

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

PIEVAGRYBIŲ KIŠAS

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI

GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)

ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU

VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS

BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS

AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU

ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS

VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS

Prancūziškas užkandis