PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai
- česnakas: 1 skiltelės
- bulvės: 800 gramų
- pienas: 300 mililitrų
- grietinėlė: 300 mililitrų
- tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelio
- druska
- pipirai
- Iš pradžių orkaitę ikaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.
- Tuomet česnako skiltelę nulupkite, perpjaukite pusiau bei ja gerai ištrinkite apkepo formos (maždaug 25x16 centimetrų) dugną bei sieneles. Likusį česnaką labai smukiai sukapokite.
- Tada bulves nuskuskite bei supjaustykite maždaug dviejų milimetrų storio griežinėliais - idealiausia tai daryti su pjaustykle.
- Po to pieną bei grietinėlę supilkite į puodą, suberkite sukapotą česnaką, berkite muskato, druskos ir pipirų. Sudėkite bulves bei kaitinkite ant vidutinio kaitrumo, kol užvirs. Paskui viską supilkite į apkepo formą bei kepkite maždaug 45 minutes. Skanaukite!
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Raudonojo aksomo tortas
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kitoks bulvių apkepas
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Prancūziškas užkandis