Belgiški vafliai su kefyru
Kategorija: Blynų patiekalų receptai

Belgiški vafliai su kefyru – tai skanus, purūs ir švelnūs vafliai, kurie taps puikiu pasirinkimu tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui. Kefyras suteikia jiems ypatingą minkštumą ir šiek tiek rūgštumo, o kartu su sviestu ir kiaušiniais jie tampa nepaprastai gardūs. Šie vafliai yra itin lengvai pagaminami ir puikiai tinka tiek su šokolado sirupu, tiek su uogomis ar vaisiais.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – puikus baltymų ir vitaminų, tokių kaip A ir D, šaltinis, kurie padeda stiprinti kaulus ir odą.
- Kefyras – ne tik suteikia vafliams minkštumą, bet ir yra naudingas virškinimui bei palaiko gerą žarnyno mikroflorą.
- Sviestas – suteikia vafliams švelnumo ir skonio, be to, yra riebalų šaltinis, kuris padeda pasisavinti riebaluose tirpstančius vitaminus.
- Miltai ir kepimo milteliai – pagrindinės sudedamosios dalys, kurios užtikrina, kad vafliai bus purūs ir tinkamai iškepę.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- sviestas: 100 gramų
- kefyras: 200 mililitrų
- miltai: 250 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi bei druska, kol masė patrigubėja ir pabąla.
2. Tada sviestą išlydykite. Supilkite šiek tiek pravėsusį į kiaušinių plakinį.
3. Ten pat supilkite kefyrą. Įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite vaflinę.
5. Kepkite storus ir pasipūtusius vaflius. Lepinkitės!
Panašūs receptai

Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!

Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo

Kakaviniai vafliai

Vafliai su varške ir bananu

KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)

Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams

Purūs ir minkšti mieliniai vafliai su pienu

Veganiški avižinių miltų blyneliai be glitimo

Varškiniai vafliai su avižiniais dribsniais ir migdolų miltais

Bananiniai blyneliai sumuštinių keptuvėje

VARŠKINIAI BELGIŠKI VAFLIAI

Lietiniai blynai su uogomis ir vaniliniu padažu - tiesiog tobuli!