Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Kategorija: Blynai
Šie mieliniai vafliai gaunasi purūs ir labai minkšti vafliai. Ir žinoma, labai gardūs.
1. Pieną maišant pašildome su sviestu bei cukrumi, kol sviestas ištirpsta. Atvėsiname iki 35 laipsnių.
2. Tuomet miltus mieles, kiaušinius ir pieną sumaišome kartu, pagardiname citrinos žievele.
3. Paliekame mažiausiai 30 minučių šiltai.
4. Kepti įkaitintoje vaflinėje maždaug porą minučių. Šitaip iškepame visus vaflius.
5. Patiekiame su mėgstama uogiene arba džemu. Lepinamės!
Ingredientai
- miltai: 375 gramų
- žalios mielės: 25 gramų (arba 7 gramai sausų)
- cukrus: 50 gramų
- pienas: 500 mililitrų
- kiaušiniai: 4
- sviestas: 125 gramų
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pieną maišant pašildome su sviestu bei cukrumi, kol sviestas ištirpsta. Atvėsiname iki 35 laipsnių.
2. Tuomet miltus mieles, kiaušinius ir pieną sumaišome kartu, pagardiname citrinos žievele.
3. Paliekame mažiausiai 30 minučių šiltai.
4. Kepti įkaitintoje vaflinėje maždaug porą minučių. Šitaip iškepame visus vaflius.
5. Patiekiame su mėgstama uogiene arba džemu. Lepinamės!
Raktažodžiai:
sviestas, kiausiniai, blynai, vafliai, mieliniai vafliai, purus blynai, minksti blynai, miltai, zalios mieles, pienas, cukrus, citrinos zievele
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Traškūs vafliai
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Mielinis pyragas su aguonomis
Purūs varškėčiai su bananais
Žuvies maltinukai su daržovėmis
Grietininiai vafliai su cinamonu
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
Nesaldūs pyragėliai su grybais
BLYNAI SU RICOTTA
Be galo gardūs mieliniai blynai
Mielinis picos padas
Mielinės spurgos su džemu
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Bandelės su lašinukais
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Gardus ledų skonio kremas bet kokiems kepiniams!
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru