Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu

Kategorija: Apkepai / Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški


Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu

Paskelbė:
17 Vasario 2022
Galiu tik pasakyti, kad jeigu mėgstate sūrį, tai jo galite dėti net dar daugiau nei įdėjau aš. Kai kitą kartą gaminsiu būtinai taip ir padarysiu pati.



Ingredientai



  • žiedinių kopūstų (kalafiorų): 1 nedidelio
  • makaronų: 400 gramų
  • fermentinio sūrio: 80 gramų
  • kietojo sūrio: 70 gramų
  • pieno: 100 mililitrų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • muskato riešutų: žiupsnelio
  • sultinio miltelių: 1 arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas



1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išverdame makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Kai iki makaronų virimo pabaigos lieka maždaug 3 minutės, į tą patį vandenį galite suberti ganėtinai ganėtinai smulkiai supjaustytus žiedinius kopūstus ir juos apvirti. Taip pat galite juos apvirti ir atskirame puode, kaip jau Jums patogiau.
3. Po išvirtus makaronus ir apvirtus žiedinius kopūstus gerai nuvarviname bei sumaišome. Suberiame į kepimo indą.
4. Pieną išplakame su prieskoniais, sultinio milteliais ir smulkiai sutarkuotu kietuoju sūriu.
5. Pasiruoštą plakinį užpilame ant makaronų ir žiedinių kopūstų. Išmaišome taip, kad sūris kuo tolygiau pasiskirstytų.
6. Ant viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
7. Kepame maždaug 20 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: