Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Kategorija: Apkepai / Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški
Galiu tik pasakyti, kad jeigu mėgstate sūrį, tai jo galite dėti net dar daugiau nei įdėjau aš. Kai kitą kartą gaminsiu būtinai taip ir padarysiu pati.
1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išverdame makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Kai iki makaronų virimo pabaigos lieka maždaug 3 minutės, į tą patį vandenį galite suberti ganėtinai ganėtinai smulkiai supjaustytus žiedinius kopūstus ir juos apvirti. Taip pat galite juos apvirti ir atskirame puode, kaip jau Jums patogiau.
3. Po išvirtus makaronus ir apvirtus žiedinius kopūstus gerai nuvarviname bei sumaišome. Suberiame į kepimo indą.
4. Pieną išplakame su prieskoniais, sultinio milteliais ir smulkiai sutarkuotu kietuoju sūriu.
5. Pasiruoštą plakinį užpilame ant makaronų ir žiedinių kopūstų. Išmaišome taip, kad sūris kuo tolygiau pasiskirstytų.
6. Ant viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
7. Kepame maždaug 20 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- žiedinių kopūstų (kalafiorų): 1 nedidelio
- makaronų: 400 gramų
- fermentinio sūrio: 80 gramų
- kietojo sūrio: 70 gramų
- pieno: 100 mililitrų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- muskato riešutų: žiupsnelio
- sultinio miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išverdame makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Kai iki makaronų virimo pabaigos lieka maždaug 3 minutės, į tą patį vandenį galite suberti ganėtinai ganėtinai smulkiai supjaustytus žiedinius kopūstus ir juos apvirti. Taip pat galite juos apvirti ir atskirame puode, kaip jau Jums patogiau.
3. Po išvirtus makaronus ir apvirtus žiedinius kopūstus gerai nuvarviname bei sumaišome. Suberiame į kepimo indą.
4. Pieną išplakame su prieskoniais, sultinio milteliais ir smulkiai sutarkuotu kietuoju sūriu.
5. Pasiruoštą plakinį užpilame ant makaronų ir žiedinių kopūstų. Išmaišome taip, kad sūris kuo tolygiau pasiskirstytų.
6. Ant viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
7. Kepame maždaug 20 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kopustai, ziediniai kopustai, kalafiorai, makaronai, vegetariska, vegetariskas apkepas, suris, fermentinis suris, kietas suris, pienas, ziediniukopustu apkepas, apkepas
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ APKEPAS
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Spageti troškinys su vištiena
Rudeninė daržovių sriuba
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Naudingi patarimai apie daržoves
Karštos orzo salotos su keptais pomidorais
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Lazanija su vištiena
Makaronai su krevetėmis ir padažu
KOPŪSTŲ APKEPAS
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Kopūstų ir krabų lazdelių mišrainė