Kepenėlių blyneliai

Kategorija: Blynai


Kepenėlių blyneliai

Paskelbė:
06 Lapkričio 2022
Tokie kepenėlių blyneliai pravers tiems, kam trūksta geležies jų organizme. Gal iš pavadinimo jie ir neskamba daugeliui skaniai, bet galiu užtikrinti, kad paruošus pagal šį receptą, juos valgys kiekvienas! :)

Garnyrui labai tinka bulvės ar bulvių košė (bent mano vyrui taip būtina). O man pačiai labai skanu su morkų salotomis arba burokėlių salotomis.



Ingredientai


  • galvijų arba kiaulių kepenys: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • kiaušiniai: 1
  • majonezas: 1 šaukšto
  • miltai: 3-4 šaukštų
  • muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (kepimui)
  • druska
  • malti pipirai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sumalame kepenis ir svogūną mėsmalės pagalba.
2. Tada įmušame kiaušinį, įdedame majonezą, miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišome.
3. Patarimas: Muskatas suteiks kepenėlėms fantastišką aromatą, todėl jokiais būdais jo neatsisakykite ir būtinai šiame recepte naudokite.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Dedame masę šaukštu į keptuvę ir kepame tarsi įprastus blynelius.
6. Patarimas: Jeigu labai norisi, iškeptus blynelius, dar galima dar patroškinti su grietine, bet tai nėra būtina.
7. Šie blyneliai skanūs ir atvėsę. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: