Lietiniai blyneliai su maltos mėsos įdaru ir pomidorais
Kategorija: Blynų patiekalų receptai

Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: ~250 mililitrų
- miltai: 5 valgomųjų šaukštų su kaupu
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- malta mėsa: ~500 gramų (dėkite pagal skonį)
- pomidorai: 3
- svogūnai: 1 (didelio)
- druska
- pipirai
- vanduo: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Lietinių tešlos paruošimas: Kiaušinius suplakite kartu su cukrumi, druska ir aliejumi, kol mišinys taps vientisas.
2. Po truputį įmaišykite vandenį, nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumulėlių.
3. Suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite, kol tešla taps lygi ir skystoka.
4. Uždenkite dubenį ir leiskite tešlai pastovėti apie 30 minučių.
5. Po poilsio dar kartą permaišykite tešlą ir kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje, kiekvieną pusę kepdami apie minutę.
6. Įdaro ruošimas: Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
7. Apkepkite jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
8. Į keptuvę įdėkite maltą mėsą ir kepkite ją, maišydami, kol mėsa taps biria ir visiškai paruduos.
9. Pomidorus nulupkite (trumpai panardinę į verdantį vandenį) ir supjaustykite mažais kubeliais. Įdėkite juos į keptuvę su mėsa.
10. Sumaišykite viską keptuvėje ir supilkite vandenį. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.
11. Po 10 minučių nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir toliau maišykite, kol išgaruos vandens perteklius. Įdaras turėtų būti tirštas ir kvapnus.
12. Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį. Jei norite, įdarą galite sutrinti blenderiu, kad būtų vientisas.
13. Lietinių paruošimas su įdaru: Į kiekvieną lietinį dėkite po šaukštą paruošto įdaro, tolygiai paskleisdami.
14. Lietinius sulenkite norima forma (vyniokite kaip suktinuką arba lankstykite kaip vokelį).
15. Jei pageidaujate, paruoštus lietinius galite trumpai apkepti keptuvėje, kol jie taps šiek tiek traškūs.
16. Patiekimas: Paruoštus lietinius patiekite karštus. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ar patiekite su grietinės padažu, jei norite.
Panašūs receptai











