Minkšti obuoliniai lietiniai (tešla su pienu ir aliejumi)

Kategorija: Blynai


Minkšti obuoliniai lietiniai (tešla su pienu ir aliejumi)

Paskelbė:
29 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Iš normos iškepiau 8 didelius lietinius:
  • Obuoliai: 2
  • Kiaušiniai: 2
  • Pienas: 500 ml
  • Cukrus: 30 g
  • Miltai: 180 g
  • Druska: žiupsnis
  • Aliejus: 2 v. š.
  • Cinamonas: 1 a. š.


Recepto paruošimas

1. Plakite kiaušinius su pienu, aliejumi, cinamonu, cukrumi ir druska, kol masė taps vienalytė.

2. Po truputį įmaišykite miltus, kad tešla būtų sklandi ir be gumulėlių.

3. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite juos burokine tarka. Sutarkuotus obuolius suberkite į paruoštą tešlą ir atsargiai viską permaišykite, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų.

4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir užpilkite šiek tiek tešlos, kad lietinis padengtų keptuvės dugną.

5. Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs kraštuose.

6. Iškeptus lietinius patiekite su šviežiomis uogomis, medumi, klevų sirupu ar pabarstytais cukraus pudra, pagal pageidavimą.

7. Mėgaukitės šiltais ar šaltais!

8. Santrauka: Obuoliniai lietiniai – tai gardus ir maistingas patiekalas, kurį galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir mitybos poreikius. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek ypatingiems šeimos pietums ar desertui. Svarbiausia, rinkitės kokybiškus ingredientus ir mėgaukitės šiuo paprastu, bet skaniu patiekalu!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: