Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Kategorija: Blynai
Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.
Ingredientai
100 g miltų
2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
* Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
* Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
* Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
* Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
* Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.
Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Bent tris kartus jau kepiau.
Ingredientai
100 g miltų
2 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
* Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
* Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
* Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
* Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
* Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Raudonojo aksomo tortas
Tortas „Juodasis miškas“
Kiaušinius dažome natūraliai
Lietiniai su avokadais
Itin purus varškės apkepas
Purūs graikiško jogurto blynai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
Tortas „Raffaello“
Jautienos troškinys su daržovėmis
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
SALDŪS ŠUNIUKAI
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Klasikinis medaus tortas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas