Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
Kategorija: Blynai
Mėgstu dažnai sau pasigaminti tokius pusryčius.
1. Iš pradžių pilkite į indą kefyrą, dėkite cukrų, sodą bei druską, sumaišykite. Laukite, kol kefyras ir soda sureaguos.
2. Per tą laiką pasiruoškite kitus ingredientus, kurių mums prireiks blynams. Aš pati naudojau mocarelos sūrį picai, jis itin gerai lydosi. Blynams taip pat naudosiu kalakutienos kumpį.
3. Tuomet kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite vidutine trintuve. Įmuškite kiaušinius. Viską pilkite į kefyrą ir maišykite.
4. Sijokite miltus. Man gavosi lygiai stiklinė, 250 mililitrų talpos. Užmaišykite tešlą.
5. Pomidorą, pipirą bei žalumynus supjaustykite itin smulkiai. Dėkite į tešlą.
6. Viską kruopščiai permaišykite. Tešla jau paruošta kepimui.
7. Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus, kaitinkite ir šaukštu dėkite tešlą. Mano pačios keptuvė 24 centimetrų diametro. Joje aš patalpinau 4 blynus. Blynus reikia dėti per atstumą vienas nuo kito, nes kepdami jie plečiasi. Kepkite iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.
8. Po to apverskite, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite blynus dangčiu ir kepkite, kol kita pusė taps gražios spalvos. Skanaukite!
Ingredientai
- kefyro: 1 stiklinės (250 mililitrų)
- sūrio: 70 gramų (mocarelos arba kito mėgstamo)
- kumpio: 100 gramų (naudoju kalakutienos; tinka ir mėgstama dešra)
- kvietinių miltų: 1 stiklinės
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- paprikų: 1 nedidelės (naudoju oranžinę)
- pomidorų: 1 nedidelio
- žalumynų: 2 šakelių (svogūnų laiškų ir petražolių)
- saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
- kiaušinių: 2
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pilkite į indą kefyrą, dėkite cukrų, sodą bei druską, sumaišykite. Laukite, kol kefyras ir soda sureaguos.
2. Per tą laiką pasiruoškite kitus ingredientus, kurių mums prireiks blynams. Aš pati naudojau mocarelos sūrį picai, jis itin gerai lydosi. Blynams taip pat naudosiu kalakutienos kumpį.
3. Tuomet kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite vidutine trintuve. Įmuškite kiaušinius. Viską pilkite į kefyrą ir maišykite.
4. Sijokite miltus. Man gavosi lygiai stiklinė, 250 mililitrų talpos. Užmaišykite tešlą.
5. Pomidorą, pipirą bei žalumynus supjaustykite itin smulkiai. Dėkite į tešlą.
6. Viską kruopščiai permaišykite. Tešla jau paruošta kepimui.
7. Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus, kaitinkite ir šaukštu dėkite tešlą. Mano pačios keptuvė 24 centimetrų diametro. Joje aš patalpinau 4 blynus. Blynus reikia dėti per atstumą vienas nuo kito, nes kepdami jie plečiasi. Kepkite iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.
8. Po to apverskite, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite blynus dangčiu ir kepkite, kol kita pusė taps gražios spalvos. Skanaukite!
Blynų receptas su kefyru
Perlenkta pica
Amerikietiški blynai
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Kalakutienos maltinukai su sūrio įdaru ir baltu grietinėlės padažu
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Pica kepta kepsninėje
Greiti blynai
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Purūs graikiško jogurto blynai
DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ
Bulvių kepsneliai su sūriu ir kumpiu
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
Bulvių pyragas - Batatų kišas su pievagrybiais ir malta mėsa