Blyneliai su faršu, paprikomis ir kukurūzais
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- kiaušinių: 2
- pieno: 500 mililitrų
- miltų: 400 gramų
- kiaulienos faršo: 400 gramų
- svogūnų: 1
- paprikos: 1
- konservuotų kukurūzų: 125 gramų
- aitraus pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
- meksikietiškų prieskonių mišinio: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pradėti nuo tešlos paruošimo. Sumaišyti kiaušinius, pieną ir miltus iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
2. Įkaitinti keptuvę, lengvai patepti aliejumi ir pilti samtelį tešlos, tolygiai paskleidžiant.
3. Kepama iš abiejų pusių iki aukso spalvos.
4. Iškepti 10–12 blynų.
5. Įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūną, papriką kubeliais.
6. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti svogūną ir papriką, lengvai apkepinti, kol suminkštės.
7. Sudėti faršą, maišant kepti, kol mėsa taps rudos spalvos. Įdėti kukurūzus, pomidorų padažą, druską ir prieskonius, gerai išmaišyti. Kepti dar keletą minučių, kol visi ingredientai susijungs.
8. Blynų paruošimas su įdaru. Ant kiekvieno blyno uždėti po du šaukštus įdaro.
9. Užlenkti apačią ir viršų, šonus taip pat apvynioti, kad blynelis būtų uždarytas.
10. Galutinis apkepimas. Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepinti įdarytus blynelius iš abiejų pusių, kol taps traškūs ir auksinės spalvos.
11. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ar grietine pagal skonį. Skanaus!
12. Santrauka: Blyneliai su faršu, paprikomis ir kukurūzais yra sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Šis patiekalas pasižymi baltymų gausa, o daržovės suteikia vitaminų ir mineralų. Blyneliai lengvai paruošiami, o įdarą galima lengvai modifikuoti pagal turimus ingredientus ar norimą skonį.