Lietiniai su vištiena, morkomis, pievagrybiais ir sūriu
Kategorija: Blynai / Vištiena ir paukštiena
Labai norėjosi pagaminti kažkokių naujoviškų ir įdomesnių lietinių, tad leidau savo fantazijai pasireikšti ir galiausiai likau labai patenkinta (ne tik aš, bet ir visi namiškiai) jos vaisiais. Lietiniai su vištiena gavosi itin skanūs. Receptas keliauja į mėgstamiausių sąrašą ir bus gaminamas tikrai ne vieną kartą.:)
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 11 lietinių.
1. Iš pradžių morką sutarkuokite, svogūną bei pievagrybius supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
3. Berkite svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. apkepinusios pilkite šiek tiek vandens ir berkite pievagrybius.
4. Kai jau viskas pasitroškina, suberkite vištieną. Jeigu reikia, galite dar vandens šiek tiek įpilti (tik ne per daug), jis kepinant išgaruos. Sūdykite, berkite pipirų ir chmeli suneli prieskonių (ar kitų mėgstamų žolelių mišinio, bet jos turi neužgožti kitų produktų skonio) pagal skonį.
5. Pakepintą įdarą (turi nelikti vandens) perdėkite į dubenį kad atvėstų.
6. Į atvėsusią masę įtarkuokite fermentinį sūrį bei gerai išmaišykite.
7. Po to imkite blyną, dėkite įdaro bei sulankstykite i keturkampį. Šitaip kartokite, kol nebeliks įdaro.
8. Jeigu vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nesinori, tokius pusgaminius galima užšaldyti.
9. Padažas: Keptuvėje arba nedideliame puode pakaitinkite grietinę, pomidorų padažą bei truputį vandens iki užvirimo, berkite kapoto česnako (čia jau pagal skonį, kaip mėgstate, daugiau ar mažiau), petražolių, jeigu reikia - druskos ir pipirų. Truputį pakaitinkite bei supilkite į padažinę.
10. Prieš patiekdamos, suformuotus lietinius apkepkite svieste arba aliejuje, kaip jau labiau patinka, dėkite į lėkštę ir užpilkite pasiruošto padažo. Skanaukite!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 11 lietinių.
Ingredientai
- lietiniai
- Įdarui:
- virta, malta vištienos krūtinėlė: 200 gramų
- morkos: 1 (nedidelės)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- pievagrybiai: 3
- fermentinis sūris: 100 gramų
- druska
- pipirai
- chmeli suneli prieskoniai
- aliejus: šiek tiek
- vanduo: šiek tiek
- Padažui:
- grietinė
- pomidorų padažas
- česnakas
- petražolės: trupučio
- vanduo: trupučio
- miltai: trupučio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių morką sutarkuokite, svogūną bei pievagrybius supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
3. Berkite svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. apkepinusios pilkite šiek tiek vandens ir berkite pievagrybius.
4. Kai jau viskas pasitroškina, suberkite vištieną. Jeigu reikia, galite dar vandens šiek tiek įpilti (tik ne per daug), jis kepinant išgaruos. Sūdykite, berkite pipirų ir chmeli suneli prieskonių (ar kitų mėgstamų žolelių mišinio, bet jos turi neužgožti kitų produktų skonio) pagal skonį.
5. Pakepintą įdarą (turi nelikti vandens) perdėkite į dubenį kad atvėstų.
6. Į atvėsusią masę įtarkuokite fermentinį sūrį bei gerai išmaišykite.
7. Po to imkite blyną, dėkite įdaro bei sulankstykite i keturkampį. Šitaip kartokite, kol nebeliks įdaro.
8. Jeigu vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nesinori, tokius pusgaminius galima užšaldyti.
9. Padažas: Keptuvėje arba nedideliame puode pakaitinkite grietinę, pomidorų padažą bei truputį vandens iki užvirimo, berkite kapoto česnako (čia jau pagal skonį, kaip mėgstate, daugiau ar mažiau), petražolių, jeigu reikia - druskos ir pipirų. Truputį pakaitinkite bei supilkite į padažinę.
10. Prieš patiekdamos, suformuotus lietinius apkepkite svieste arba aliejuje, kaip jau labiau patinka, dėkite į lėkštę ir užpilkite pasiruošto padažo. Skanaukite!
Raktažodžiai:
lietiniai, vistiena, morkos, svogunai, pievagrybiai, suris, fermentinis suris, druska, pipirai, aliejus, grietine, pomidoru padazas, petrazoles, vanduo
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
Salotos su konservuotais pievagrybiais
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
Vištienos ir bulvių apkepas su sūriu bei pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Lietiniai su avokadais
Greitai paruošiami lietiniai
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Kiaušinių lietiniai su krevetėmis
Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
Pasta su dešrelėmis, pievagrybiais ir sūriu
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Puikiai pavykę sumuštiniai su pievagrybiais
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Labai sknaūs lietiniai
mišrainė - salotos su pievagrybiais ir kumpiu
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Greitai paruošiami užkandiniai krepšeliai su kumpiu, sūriu ir pievagrybiais