Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- sausų mielių: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- miltų: 2,75 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- pieno: 1,5 stiklinės
- kiaušinių: 2
- sviesto: 50 gramų
- vanilinio cukraus
Serviravimui (pasirinktinai):
- braškių
- vaisių
- plaktos grietinėlės
- šokolado
- kitų mėgstamų pagardų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną pašildykite iki kambario temperatūros, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Palikite 3 minutėms.
2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Sviestą ištirpinkite.
4. Tada atskirame inde suplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą sviestą su cukrumi, druska ir vanile. Įmaišykite miltus. Galiausiai atsargiai įmaišykite baltymus.
5. Uždenkite tešlą ir palikite maždaug 60 minučių pakilti kambario temperatūroje (arba galite užsimaišyti tešlą iš vakaro ir visai nakčiai palikti šaldytuve).
6. Po to vaflių keptuvą patepkite sviestu arba aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius (man kuo idealiausiai pasitarnavo čirvinių blynų keptuvė).
7. Patiekite su uogomis, vaisiais ar kitais mėgstamais pagardais. Mėgaukitės!
VARŠKINIAI BELGIŠKI VAFLIAI
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Rikotos blyneliai su pienu ir kepimo milteliais
Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Lietiniai blynai su apelsinų uogienė
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Purūs rikotos blyneliai
Labai sknaūs lietiniai
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
Mieliniai blynai
Be galo gardūs mieliniai blynai
Olandiški vaikų blynai
Mini blyneliai "Pancake cereal"
Bynai su maskarpone
ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖTUKAI SU GRIETINĖS KREMO KEPURE
Blynai su maskarpone