Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu

Kategorija: Blynai


Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu

Paskelbė:
07 Gruodžio 2023

Ingredientai


  • sausų mielių: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • miltų: 2,75 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
  • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • pieno: 1,5 stiklinės
  • kiaušinių: 2
  • sviesto: 50 gramų
  • vanilinio cukraus
Serviravimui (pasirinktinai):
  • braškių
  • vaisių
  • plaktos grietinėlės
  • šokolado
  • kitų mėgstamų pagardų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pieną pašildykite iki kambario temperatūros, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Palikite 3 minutėms.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

3. Sviestą ištirpinkite.

4. Tada atskirame inde suplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą sviestą su cukrumi, druska ir vanile. Įmaišykite miltus. Galiausiai atsargiai įmaišykite baltymus.

5. Uždenkite tešlą ir palikite maždaug 60 minučių pakilti kambario temperatūroje (arba galite užsimaišyti tešlą iš vakaro ir visai nakčiai palikti šaldytuve).

6. Po to vaflių keptuvą patepkite sviestu arba aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius (man kuo idealiausiai pasitarnavo čirvinių blynų keptuvė).

7. Patiekite su uogomis, vaisiais ar kitais mėgstamais pagardais. Mėgaukitės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: