Varškės blyneliai su pienu

Kategorija: Blynai


Varškės blyneliai su pienu

Paskelbė:
02 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Varškė: 200 g
  • Pienas: 50 ml
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus arba ksilitolis: 3 valg. šaukštai
  • Miltai: 50 g
  • Vanilės aromatas: keli lašai
  • Aliejus: 1 valg. šaukštas (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite trynius, varškę, cukrų (ar ksilitolį), miltus ir vanilės aromatą iki vientisos masės.

4. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į varškės masę, stengdamiesi išlaikyti tešlos purumą.

5. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir patepkite aliejumi.

6. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.

7. Kepkite blynelius po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.

8. Patiekite karštus su mėgstamais priedais.

9. Santrauka:Varškės blyneliai su pienu – tai lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Naudodami šį receptą, galėsite mėgautis minkštais ir puriais blyneliais, kurie patiks visai šeimai.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: