Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais
Kategorija: Blynai
Aš pati pirmą kartą nusprendžiau panaudoti šaltą, mielinės tešlos, kildinimo būdą. Ir galiu pasakyti, kad tikrai nenusivyliau. Tešla nuostabiai iškilo. Pusryčiams skanavome šiltas mielines širdeles - čirvinius blynus ir bananais, kuriuos patiekiau su trintomis mėlynėmis. Šie širdelės formos blynai-vafliai kvepia cinamonu, imbieru ir muskatu. Išbandykite, mielinės širdelės tikrai labai gardžios.
1. Iš pradžių inde sumaišykite pašildytą pieną, išlydytą sviestą ir vanilę.
2. Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir visus prieskonius.
3. Skystus ingredientus supilkite į miltų ir prieskonių mišinį bei gerai išmaišykite.
4. Tuomet supilkite išplaktus kiaušinius ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą. Palikite šaldytuve 12-24 valandoms (ne ilgiau).
5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros.
6. Sutrintus bananus sumaišykite su grietine ir šią masę įmaišykite į atšilusią tešlą. Kepkite specialioje vaflinėje, kol paruduos.
7. Šie vafliai nėra saldūs, todėl mes pasirinkome juos valgyti su trintomis mėlynėmis. Buvo labai skanu. Skanių vėlyvų pusryčių ir Jums!
Ingredientai
- išlydytas sviestas: 4 šaukštų arba ~60 gramų (~40 laipsnių)
- pienas: 1 puodelio (~40 laipsnių)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
- miltai: 2 puodelių
- rudas cukrus: 1 šaukšto
- sausos mielės: 1,5 arbatinio šaukštelio (arba 25 gramų šviežių)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltas imbieras: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: žiupsnio (nėra būtina)
- kiaušiniai: 2 (išplakti)
- prinokę bananai: 2 dideli (sutrinti)
- grietinė: 2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių inde sumaišykite pašildytą pieną, išlydytą sviestą ir vanilę.
2. Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir visus prieskonius.
3. Skystus ingredientus supilkite į miltų ir prieskonių mišinį bei gerai išmaišykite.
4. Tuomet supilkite išplaktus kiaušinius ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą. Palikite šaldytuve 12-24 valandoms (ne ilgiau).
5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros.
6. Sutrintus bananus sumaišykite su grietine ir šią masę įmaišykite į atšilusią tešlą. Kepkite specialioje vaflinėje, kol paruduos.
7. Šie vafliai nėra saldūs, todėl mes pasirinkome juos valgyti su trintomis mėlynėmis. Buvo labai skanu. Skanių vėlyvų pusryčių ir Jums!
Raktažodžiai:
sviestas, pienas, blynai, bananai, miltai, cukrus, mieles, imbieras, muskatas, gvazdikeliai, kiausiniai, grietine
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
Bulviniai čirviniai blynai širdelių keptuvėje
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Biskvitiniai čirviniai blynai
Keptuvėje troškintos vištienos širdelės su morkomis ir grietinėle
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Čirviniai blynai su obuoliais
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
BLYNAI SU RICOTTA
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
Traškūs vafliai
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Čirvinių blynų keptuvė: šokoladiniai vafliai