Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais

Kategorija: Blynai


Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais

Paskelbė:
15 Spalio 2022
Aš pati pirmą kartą nusprendžiau panaudoti šaltą, mielinės tešlos, kildinimo būdą. Ir galiu pasakyti, kad tikrai nenusivyliau. Tešla nuostabiai iškilo. Pusryčiams skanavome šiltas mielines širdeles - čirvinius blynus ir bananais, kuriuos patiekiau su trintomis mėlynėmis. Šie širdelės formos blynai-vafliai kvepia cinamonu, imbieru ir muskatu. Išbandykite, mielinės širdelės tikrai labai gardžios.



Ingredientai



  • išlydytas sviestas: 4 šaukštų arba ~60 gramų (~40 laipsnių)
  • pienas: 1 puodelio (~40 laipsnių)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
  • miltai: 2 puodelių
  • rudas cukrus: 1 šaukšto
  • sausos mielės: 1,5 arbatinio šaukštelio (arba 25 gramų šviežių)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • maltas imbieras: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: žiupsnio (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 2 (išplakti)
  • prinokę bananai: 2 dideli (sutrinti)
  • grietinė: 2 šaukštų

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių inde sumaišykite pašildytą pieną, išlydytą sviestą ir vanilę.
2. Dideliame inde sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir visus prieskonius.
3. Skystus ingredientus supilkite į miltų ir prieskonių mišinį bei gerai išmaišykite.
4. Tuomet supilkite išplaktus kiaušinius ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą. Palikite šaldytuve 12-24 valandoms (ne ilgiau).
5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros.
6. Sutrintus bananus sumaišykite su grietine ir šią masę įmaišykite į atšilusią tešlą. Kepkite specialioje vaflinėje, kol paruduos.
7. Šie vafliai nėra saldūs, todėl mes pasirinkome juos valgyti su trintomis mėlynėmis. Buvo labai skanu. Skanių vėlyvų pusryčių ir Jums!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: