SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI

Kategorija: Blynai


SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • kiaušiniai: 3
    • sausos mielės: 1 pakelio (7 gramų)
    • cukrus: 3-4 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • lydytas sviestas: 50 gramų
    • pašildytas pienas: 450-500 mililitrų
    • miltai: 500 gramų (naudoti "Ekstra")
    • aliejus (kepimui)
  1. Iš pradžių į stiklinę suberkite mieles, vieną šaukštą cukraus bei įpilkite puse stiklinės pašildyto pieno. Palikite maždaug 10 minučių, kad mielės pakiltų.
  2. Tuomet dubenyje lengvai išplakite kaušinius su likusiu cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite pašildytą pieną, lydytą sviestą bei "pakilusias" mieles.
  3. Tada įmaišykite miltus. Paruoštą tešlą uždenkite bei palikite šiltoje vietoje maždaug 60-90 minučių (galima puodą su tešla galima "įsodinti" į kriauklę su šiltu vandeniu).
  4. Po to kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Patiekite ir mėgaukitės!
  5. Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai šie mieliniai blynai gardžiausi su grietine bei uogiene. Jeigu norisi šventinio efekto, blynus galite apibarstyti cukraus pudra ir/ar cinamonu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: