SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Kategorija: Blynai
- kiaušiniai: 3
- sausos mielės: 1 pakelio (7 gramų)
- cukrus: 3-4 šaukštų
- druska: žiupsnelio
- lydytas sviestas: 50 gramų
- pašildytas pienas: 450-500 mililitrų
- miltai: 500 gramų (naudoti "Ekstra")
- aliejus (kepimui)
- Iš pradžių į stiklinę suberkite mieles, vieną šaukštą cukraus bei įpilkite puse stiklinės pašildyto pieno. Palikite maždaug 10 minučių, kad mielės pakiltų.
- Tuomet dubenyje lengvai išplakite kaušinius su likusiu cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite pašildytą pieną, lydytą sviestą bei "pakilusias" mieles.
- Tada įmaišykite miltus. Paruoštą tešlą uždenkite bei palikite šiltoje vietoje maždaug 60-90 minučių (galima puodą su tešla galima "įsodinti" į kriauklę su šiltu vandeniu).
- Po to kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Patiekite ir mėgaukitės!
- Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai šie mieliniai blynai gardžiausi su grietine bei uogiene. Jeigu norisi šventinio efekto, blynus galite apibarstyti cukraus pudra ir/ar cinamonu.
Mielinės spurgos su džemu
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Kiaušinius dažome natūraliai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šventėms – tortas „Snickers“
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Gardžiosios mielinės spurgos
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Migdolų pyragas su uogiene
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Lietiniai blynai su apelsinų uogienė
Pusryčiai stiklainiuke - chia sėklų pudingas su jogurtu
Šniceliai su balta duona ir padažu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Tortas „Raffaello“