Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
Kategorija: Blynai
Įdomesnių blynų tikriausiai dar nesate ragavę.. Pagaliau nusipirkau keptuvę, tai praeitą savaitgalį pražaidžiau.
Šios spurgytės blyneliai yra kilę iš Danijos. Receptų interneto puslapiuose radau įvairių: su kefyru, su kepimo milteliais, su mielėmis. Pati išbandžiau kepimo miltelius ir mieles.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Kiaušinių trynius lengvai paplakite, supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską. Sumaišykite su trynių-pieno mase.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Tešla gausis ganėtinai skysta.
7. Teptuko arba skudurėlio pagalba ištepkite kiekvieną keptuvės duobutę aliejumi arba tirpintu sviestu.
8. ... Ir kepkite!
9. Pastebėjimas: Youtube radau kaip gražiai žingsnis po žingsnio kepa šiuos blynelius su specialia keptuve, tai prisegu Jums jį pažiūrėjimui, jeigu būtų įdomu. :)
10. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra. Labai gardu su įvairiomis uogienėmis arba su šokoladu. Vieni labai skanu su arbata arba kava. Pasilepinkite!
Šios spurgytės blyneliai yra kilę iš Danijos. Receptų interneto puslapiuose radau įvairių: su kefyru, su kepimo milteliais, su mielėmis. Pati išbandžiau kepimo miltelius ir mieles.
Ingredientai
- miltai: 315 gramų (2 puodelių)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto (galima ir kiek daugiau, jei mėgstate saldžiau)
- kiaušiniai: 4
- pienas: 500 mililitrų (2 puodelių)
- sviestas: 60 gramų (4 valgomųjų šaukštų)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite.2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
3. Kiaušinių trynius lengvai paplakite, supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską. Sumaišykite su trynių-pieno mase.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Tešla gausis ganėtinai skysta.
7. Teptuko arba skudurėlio pagalba ištepkite kiekvieną keptuvės duobutę aliejumi arba tirpintu sviestu.
8. ... Ir kepkite!
9. Pastebėjimas: Youtube radau kaip gražiai žingsnis po žingsnio kepa šiuos blynelius su specialia keptuve, tai prisegu Jums jį pažiūrėjimui, jeigu būtų įdomu. :)
10. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra. Labai gardu su įvairiomis uogienėmis arba su šokoladu. Vieni labai skanu su arbata arba kava. Pasilepinkite!
Raktažodžiai:
miltai, kepimo milteliai, druska, cukrus, spurgos, blyneliai, kiausiniai, pienas, sviestas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Purūs rikotos blyneliai
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Mini blyneliai "Pancake cereal"
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Graikinių riešutų ir obuolių pyragas
BLYNAI SU RICOTTA
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Citrininis pyragas
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Red velvet tortas su švelniu kremu
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Amerikietiški blynai
Bynai su maskarpone
Blynai su maskarpone
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
Aguoninis tortas su kondensuotu pienu