Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)

Kategorija: Bulvių patiekalai


Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Svogūnų
  • 15g Sviesto
  • 1500g Bulvių
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 200ml Pieno
  • 1 arb. š. Prieskonių mėsai
  • 350g Kiaulienos faršo
Bulvių plokštainis (arba liaudiškai kugelis) – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, nereikalaujantis didelės patirties gaminant maistą..

Gaminimas

  1. Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su vienu svogūnu.
  2. Užkaitiname pieną ir supilame ant tarkuotų bulvių, kad plokštainis būtų minkštesnis. Įpilame šaukštą aliejaus ir išmaišome.
  3. Į faršą dedame smulkintą svogūną, mėsos prieskonius, druskos ir gerai išminkome.
  4. Kepimo skardą ištepame sviestu ir supilame pusę turimų tarkuotų bulvių.
  5. Ant viršaus tolygiai dedame mėsos faršą ir supilame likusias bulves.
  6. Plokštainį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame nuo 40 minučių iki 1val. 15 minučių (priklausomai nuo plokštainio storio).
  7. Patiekti galima su įvairiais pagardais: pieno padažu, grietine, kefyru.
VISO: 2627 kcal, 292g angliavandenių, 76g baltymų, 207g riebalų, 252mg cholesterolio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: