Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai
- 0.5 arb. š. Druskos
- 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 100g Svogūnų
- 15g Sviesto
- 1500g Bulvių
- 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
- 200ml Pieno
- 1 arb. š. Prieskonių mėsai
- 350g Kiaulienos faršo
Gaminimas
- Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su vienu svogūnu.
- Užkaitiname pieną ir supilame ant tarkuotų bulvių, kad plokštainis būtų minkštesnis. Įpilame šaukštą aliejaus ir išmaišome.
- Į faršą dedame smulkintą svogūną, mėsos prieskonius, druskos ir gerai išminkome.
- Kepimo skardą ištepame sviestu ir supilame pusę turimų tarkuotų bulvių.
- Ant viršaus tolygiai dedame mėsos faršą ir supilame likusias bulves.
- Plokštainį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame nuo 40 minučių iki 1val. 15 minučių (priklausomai nuo plokštainio storio).
- Patiekti galima su įvairiais pagardais: pieno padažu, grietine, kefyru.
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Greitai paruošiamas bulvių plokštainis – kugelis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Čili sriuba su faršu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mėsainis Insanity
Šniceliai su balta duona ir padažu
Pica su faršu
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Raudonojo aksomo tortas
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU CUKINIJA
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Bazilikų padažas
Mielinės spurgos su džemu
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Patobulinti bulviniai blynai
Virtų bulvių suktinukai su faršu
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA