Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą

Kategorija: Blynai


Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą

Paskelbė:
16 Liepos 2022
Jeigu atsibodo riebūs bulviniai blynai kaip ir man, tai pamėginkite juos iškepti orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų, skonis tikrai nerealus, o riebalų kiekis žymiai mažesnis. Dabar šitaip kepsiu daug dažniau. Blynai gavosi traškūs bei visai neriebūs. Mes pasirinkome valgyti su varškės, grietinės, krapų bei česnakų padažu - jis čia labai tiko.

Aš pati juos kepiau jau ne vieną kartą ir dar nei karto nenuvylė. O ir didelius pliusas, kad prie keptuvės nereikia stovėti. Tiesiog sudedi į orkaitę, po maždaug 10 minučių atėjai, apvertei ant kito šono ir vėl eini dirbti kitus darbus. Super!



Ingredientai



  • bulvės: 6 (didžiulės)
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • pipirai
  • mairūnas
  • muskatas
  • aliejus: šiek tiek

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
2. Tada dvi bulves sutarkuokite bulvinės tarkos pagalba, likusias - burokine
3. Tarkius nuspauskite rankomis (taip kaip cepelinams išspausti nereikia), sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną bei sukapotą česnaką, visus kitus ingredientus ir gerai išmaišykite.
4. Tuomet kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi, jį patepkite aliejumi bei dėkite maždaug vieno centimetro storio blynus, paplodamos.
5. Dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 15-20 minučių.
6. Per tą laiką, kol kepa, pasigaminkite padažą. Tiesiog visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.
7. Po to apverskite, ir dar kepkite panašiai tiek pat. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: