Ispaniškas apkepas su rikotos sūriu
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai

Ingredientai
- rikotos sūris: 200 gramų
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 70 gramų
- cukrus: 1 stiklinės
- miltai: 1 stiklinės
- pienas: 2 stiklinių
- citrinos žievelė: 2 šaukštelių
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet išplakame minkštą sviestą su cukrumi, kiaušiniais bei vaniliniu cukrumi. Įmaišome rikotos sūrį bei žiupsnelį druskos.
3. Tada supilame pieną bei pamažu beriame miltus, išmaišome iki vientisos masės. Suberiame citrinos žieveles bei gerai išmaišome.
4. Po to supilkite apkepo masę į pasirinktą kepimo skardą bei kepame maždaug 35-45 minutes. Ar apkepas jau yra iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku.
5. Patiekiame su mėgstama uogiene arba kitokiu norimu garnyru. Mėgaujamės!
6. Santrauka: "Ispaniškas apkepas su rikotos sūriu" – tai lengvas, subtilaus skonio desertinis patiekalas, kuris puikiai dera su uogiene ar šviežiais vaisiais.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Pasaulio puodai - virtuvė, saldūs apkepai, rikotos pyragas, varškės apkepas, rikota, rikotos apkepas
Panašūs receptai

ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS

PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS

VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

Morkų - obuolių apkepas

Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis

VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS

Morkų ir varškės apkepas

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Varškės ir obuolių apkepas

Cukinijų apkepas su parmezano sūriu

KOPŪSTŲ APKEPAS

ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA