Morkų - obuolių apkepas
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai

Ingredientai
- morkos: 4
- obuoliai: 3
- cukrus: ~3 šaukštų (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
- manų kruopos: 70 gramų
- kiaušiniai: 2
- grietinė: 100 gramų
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- sviestas: 30 gramų
- cinamonas
- druska
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių morkas bei obuolius stambiai sutarkuokite. Sumaišome juos su kiaušinių tryniais, manų kruopomis, cukrumi bei grietine.
2. Įberiame cinamono, nutarkuotą citrinos žievelę bei žiupsnelį druskos.
3. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Įmaišome į morkų masę.
4. Po to supilame viską į sviestu išteptą formą. Viršų pašlakstome ištirpintu sviestu.
5. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių (kol įbestas medinis iešmelis išliks sausas).
6. Patiekti galima vieną, su grietine, su mėgstama uogiene arba švelniu padažu (aš pati šį kartą patiekiau su naminiu vaniliniu padažu).
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
apkepas, obuoliai, morkos, cukrus, kiaušiniai, manų kruopos, grietinė, cinamonas, druska, sviestas
Panašūs receptai

Varškės ir obuolių apkepas

ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS

Moliūgų ir varškės apkepas su manų kruopomis

Skaniausias varškės apkepas su kefyru

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Lengvas kaip oras varškės apkepas be miltų ir be manų

VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis

VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS

Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis

Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę